• 20 Apr. 2005
  • 1 min

Salarii de varf pentru munca de varf

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Exista o legatura directa intre nivelele salariale ale directorilor si performanta in cadrul corporatiei, potrivit unui sondaj recent realizat de CEO printre 302 de companii publice […]

Exista o legatura directa intre nivelele salariale ale directorilor si performanta in cadrul corporatiei, potrivit unui sondaj recent realizat de CEO printre 302 de companii publice de amploare. Aceasta este o veste buna in special pentru actionari, din moment ce rezultatele companiilor unde actiunile sunt in mare masura detinute de directori, le depasesc cu mult pe cele ale altor companii. Cu cat un CEO are un interes mai mare in companie, este cu atat mai probabil ca el sau ea sa actioneze in interesul actionarilor.

Totusi, mnagementul superior intra sub incidenta unei examinari publice mai atente decat forta de munca generala. Aceasta evaluare mai aprofundata corespunde unui nivel de risc mai ridicat. In consecinta se ofera de obicei pachete de compensare mai bune. Se considera ca pachetele salariale ale directorilor se vor nivela, si ca recompensele salariale pentru performante se vor deplasa de sus in jos in organizatie.

Este interesant de observat ca practica americana de a oferi actiuni incepe sa predomine in pachetele compensatorii pentru CEO europene.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply