Majorarea salariilor din sistemul public de sănătate a determinat spitalele și clinicile private să țină pasul cu această schimbare. Acestea din urmă vin și cu diverse beneficii pe lângă salariu.
Îți oferă acele condiții de lucru la care te aștepți încă din momentul în care începi studiile medicale: formare profesională, posibilitatea de a avansa repede în carieră, pachete complexe de servicii medicale pentru tine și familia ta. Totodată, un asistent medical își rotunjește veniturile prin intermediul diverselor sporuri salariale.
Lipsa de candidați din acest sector se resimte în special în mediul privat. Majorarea salariilor din sistemul de sănătate de stat i-a convins astfel pe mulți dintre cei care lucrau în clinicile private să migreze către pozițiile din sistemul public.
Totodată, tot mai multe persoane specializate, aleg calea străinătății, unde pot câștiga salarii mult mai mari. Pentru a reține oamenii în țară, dar și în companii, spitalele și clinicile private din România plusează la motivarea personalului medical. Multe dintre ele angajează medici veniți sau întorși din străinătate și oferă posibilitatea de a învăța medicină la standarde înalte într-un mediu modern de lucru, asemănător cu cel din țările europene.
Așa că, dacă te gândești să-ți începi cariera în domeniul medical privat sau deja ai o experiență solidă în spate, Salario, primul comparator de salarii din România, lansat de eJobs, te ajută să afli ce salarii se oferă în acest sector.
Pe eJobs.ro găsești peste 1.600 de joburi disponibile în domeniul medical, dintre care aproximativ 1.000 de locuri de muncă sunt pentru asistent medical. Cele mai multe joburi sunt pentru asistent medical generalist, dar și pentru asistent medical în stomatologie. Totodată, în continuare există o ofertă bogată de locuri de muncă în străinătate.
Angajatorii sunt atât marile lanțuri de clinici și spitale private, cât și cabinete medicale individuale care recrutează atât pentru București, cât și pentru alte orașe din țară, printre care Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, Tulcea, Bacău, Constanța.
Dacă vrei să afli cum poți să obții mai ușor un job de asistent medical, precum și salariul, am strâns aici informații utile.
Angajatorii caută oameni pasionați de meseria lor, dornici să îi ajute pe cei din jurul lor și cu respect pentru actul medical. Ești candidatul ideal dacă ai absolvit o școală sanitară postliceală, ai autorizație de liberă practică în domeniul medical, știi să recoltezi și să folosești aparatura medicală. Contează și experiența minimă în domeniu, precum și cunoașterea unei limbi străine.
Angajarea în sistemul privat de sănătate e mai simplă decât la stat pentru că nu mai e nevoie să dai concurs. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici cu CV-ul de pe eJobs și să mergi la interviul la care angajatorii vor să te cunoască mai bine. Odată ce ai trecut de interviu, urmează evaluarea practică care poate dura câteva ore sau zile. De multe ori, ai la dispoziție un timp mai generos pentru a-ți demonstra cunoștințele și abilitățile, evaluarea fiind făcută pe parcursul perioadei de probă care, pentru funcțiile de execuție, este de 90 de zile calendaristice.
Media salarială în domeniul medical privat poate varia, având în vedere că aceasta cuprinde atât câștigurile angajaților de la recepțiile clinicilor, celor care ocupă pozițiile de asistent medical, dar și pe cele ale medicilor cu experiență. Spre exemplu, un medic poate să câștige și 30.000 de lei net pe lună, potrivit Salario. În același timp, un anestezist poate câștiga și 7.000 de lei net pe lună.
Pachetul de beneficii poate include programe de training, participarea la diferite congrese/conferințe medicale, program de lucru flexibil – în ture, pachet complex de servicii medicale.
Poți afla mai multe date salariale utile pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.
Acest articol a fost realizat de Steluța Năstase-Lupu și Mihaela Pascari.
Ce salariu poți avea și unde poți ajunge ca Asistent Manager?