• 8 May. 2019
  • 3 min

Ce salariu primești ca asistent medical debutant în sistemul privat de sănătate

salariu asistent medical

Majorarea salariilor în sistemul public de sănătate determină spitalele și clinicile private să țină pasul cu această schimbare. Acestea din urmă vin și cu beneficii pe lângă salariu. Îți oferă acele condiții de lucru la care te aștepți încă din momentul în care începi studiile medicale: formare profesională, posibilitatea de a avansa repede în carieră, dar și pachete complexe de servicii medicale pentru tine și familia ta.

În condițiile în care salariile în sistemul public de sănătate au crescut în ultimul an, iar sectorul medical este pe locul trei în topul domeniilor căutate de români pentru joburi în străinătate (conform eJobs), tentația oamenilor de a migra dintr-un sistem de sănătate în altul sau dintr-o țară în alta este mare. De aceea, spitalele și clinicile private din România plusează la motivarea personalului medical. Multe dintre ele angajează medici veniți sau întorși din străinătate și îți oferă posibilitatea de a învăța medicină la standarde înalte într-un mediu modern de lucru, asemănător cu cel din țările europene.

Așa că dacă te gândești să începi cariera în domeniul medical privat, Paylab.ro, primul comparator de salarii din România, lansat de eJobs, te ajută să afli ce salariu vei primi ca debutant.

Peste 460 de locuri de muncă pentru asistenți medicali la privat

Pe eJobs.ro găsești peste 3.200 de joburi în domeniul medical, dintre care peste 460 de joburi sunt pentru asistent medical. Cele mai multe joburi sunt pentru asistent medical generalist, dar și pentru asistent medical în stomatologie. Angajatorii sunt atât marile lanțuri de clinici și spitale private, cât și cabinete medicale individuale care recrutează atât pentru București, cât și pentru orașele din țară printre care Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, Tulcea, Bacău, Constanța.
Dacă vrei să afli cum poți să obții mai ușor un job de asistent medical, precum și salariul, am strâns aici informații utile. Datele despre salarii sunt din Paylab.ro primul comparator de salarii din România lansat de eJobs.

Care sunt cerințele angajatorilor din sistemul privat de sănătate

Angajatorii caută oameni pasionați de meseria lor, cu dorința de a face bine celor din jur și cu respect pentru actul medical. Ești candidatul ideal dacă ai absolvit o școală sanitară postliceală, ai autorizație libera practică în domeniul medical, știi să recoltezi și să folosești aparatura medicală. Contează și experiența minimă în domeniu, precum și cunoașterea unei limbi străine.

Cum te poți angaja ca asistent medical la privat

Angajarea în sistemul privat de sănătate e mai simplă decât la stat pentru că nu mai e nevoie să dai concurs. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici cu CV-ul de pe eJobs și să mergi la interviul la care angajatorii vor să te cunoască mai bine. Odată ce ai trecut de interviu, urmează evaluarea practică care poate dura câteva ore sau zile. De multe ori, ai la dispoziție un timp mai lung pentru a-ți arăta cunoștințele și abilitățile, evaluarea fiind făcută pe parcursul perioadei de probă care, pentru funcțiile de execuție, este de 90 de zile calendaristice.

Peste 2.574 de lei pentru un asistent medical începător în București

Un debutant în domeniul medical, absolvent al unei școli postliceale, primește un salariu mediu net de 2.574 lei, potrivit datelor centralizate de Paylab.ro. Salariul crește în funcție de implicare, dar și de turele de noapte. Pachetul de beneficii poate include programe de training, participarea la diferite congrese/conferințe medicale, program de lucru flexibil – în ture, pachet complex de servicii medicale. Tot de pe paylab.ro afli cât poți să câștigi pentru același tip de muncă în diferite zone din România, dar și în țările din Balcani.

Timișoara, al doilea oraș din țară unde un asistent medical câștigă bine

Dacă am face un top al salariilor asistenților medicali debutanți în sistemul medical privat, în funcție de regiune, pe locul doi, după Capitală, se află zona de vest a țării. La Timișoara, de exemplu, un asistent medical câștigă 2.545 lei/net. Salarii similare au și asistenții medicali din Brașov și Sibiu, aceștia câștigând 2.540 lei/net pe lună. În top urmează Clujul cu 2.469 lei/net pe lună și Iașiul cu 2.450 lei/net/lună. Foarte apropiate, ca valoare, sunt și salariile din Muntenia – de la 2.426 lei/net/lună. Ceva mai mici sunt salariile din zona de sud-est a țării –  2.370 lei/net/lună, dar și din Oltenia – 2.240 lei/net/lună.

Ce salariu ai ca asistent medical în străinătate

Pentru că sectorul medical este pe locul trei în topul domeniilor cu cele mai multe aplicări pentru străinătate, Paylab.ro îți spune și ce salariu poți avea în țările apropiate României. Astfel, în Slovacia, salariul unui asistent medical debutant este de 3.967 lei/brut, în Ungaria – 3.445 lei/brut, iar în Cehia – 4.661 lei/brut, sume din care se scad contribuțiile la asigurările sociale și de sănătate. Salarii sub cele din România sunt în Bulgaria – 1.804 lei/net și în Bosnia Herțegovina – 764 lei/net.

Paylab.ro, primul comparator salarial de la noi din țară îți spune cât ar trebui să câștigi și în alte joburi din sistemul medical privat. Poți vedea salariile pentru 800 de funcții și poziții din mediul privat, dar și din cel de stat. Aici găsești și informații care te ajută să te pregătești pentru întâlnirea cu recrutorul, să negociezi salariul și să te pui în valoare pentru a obține jobul dorit. Intră pe www.paylab.ro sau descarcă aplicația Paylab, disponibilă în Google Play și App Store.

 

Ți-a plăcut articolul despre asistent medical? Citește și:

Verifică salariul corect pentru farmaciști înainte de interviu

Topul salariilor pe județe în 2018

Cât câștigă managerii și cum poți obține un job în management

A fost util articolul? 11
asistent medical

Leave a Reply