• 4 Sep. 2018
  • 2 min

Ce salariu are un mecanic auto în România?

Atunci când te gândești la un loc de muncă în industria auto, poate jobul de mecanic nu e primul care-ți trece prin cap, dar să știi că pe eJobs găsești în acest moment peste 750 de posturi pentru mecanici, iar frecvența pozițiilor noi deschise e surprinzătoare. Adevărul e că la câte mașini vedem pe stradă și în parcări, nu ar mai trebui să ne mirăm că mecanicii auto sunt la mare căutare. Cât câștigă însă un mecanic auto?

Salariul mediu net al unui mecanic auto în București

Capitala e cunoscută pentru traficul său impresionant, chiar și în afara orelor de vârf, dar și pentru dificultatea găsirii locurilor de parcare, iar astea două informații se traduc într-un număr foarte mare de mașini.

În cartierul Militari din București, spre exemplu, vezi mai multe spălătorii, vulcanizări și service-uri auto decât mini-marketuri, ceea ce spune multe despre nevoia românilor de a-și menține mașinile într-o stare bună. Dacă ți-e teamă însă că nu știi suficiente lucruri despre mașini și cum să le repari, nicio grijă! Multe firme caută să angajeze ucenici și chiar dacă nu o fac în acest moment în mod activ, nu strică să aplici și să le transmiți printr-un mesaj dorința ta de a învăța.

 

În ceea ce privește salariul, să știi că un mecanic auto cu 1-2 ani de experiență câștigă în medie un salariu lunar net de 2.568 de lei, în București, și beneficiază de obicei de un program flexibil, conform Payab.ro, primul comparator de salarii din România.

 

Cât câștigă un mecanic auto în vestul și centrul țării?

În județele Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Arad, Sibiu, Mureș, Alba, Harghita, Brașov și Covasna salariile scad cu aproximativ 150 de lei față de Capitală. Mecanicii auto din această regiune, cu același nivel de experiență ca exemplul de mai sus, câștigă în medie 2.412 lei net.

 

Ce salariu are un mecanic auto în nordul și estul României?

Poate în mod neașteptat pentru un județ în creștere cum este Clujul, salariul mediu net pentru un mecanic auto scade puțin aici față de vestul țării și ajunge la 2.389 lei. Salariul este valabil și pentru județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud. Cât despre regiunea Moldovei, și aici se resimte o scădere mică suplimentară, salariul mediu net al unui mecanic auto în județele Suceava, Neamț, Iași, Vaslui și Bacău ajungând la 2.375 de lei.  

 

Unde se situează oltenii, muntenii și mecanicii auto din sud-estul țării?

În Oltenia salariul pentru un mecanic auto scade cel mai mult de până acum, ajungând pentru județele Olt, Gorj, Dolj și Vâlcea la 2.320 lei net în fiecare lună. Mai aproape de Capitală, în Muntenia, salariile încep să crească din nou, dar nu cu mult, ajungând la 2.370 de lei net pentru județele Prahova (descoperă locuri de munca Prahova), Argeș, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Teleorman și Călărași. Similar cu Muntenia însă, regiunea de sud-est a țării le oferă mecanicilor auto un salariu mediu net de 2.324 lei.

Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

 

A fost util articolul? 9
industria automecanicsalariu

Leave a Reply