• 14 Apr. 2020
  • 3 min

10 semnale care îți spun că e timpul să-ți schimbi jobul

schimbare

Atunci când simți că nimic nu te mai motivează să te deplasezi chiar și la biroul amenajat acasă, e primul semn că ai nevoie de o schimbare în carieră. Găsește modalități prin care să faci ceea ce-ți place, să schimbi în bine și să te simți motivat în activitatea pe care o alegi. Primul pas? Asistența în carieră, gratuită.

Piața muncii este într-o continuă schimbare, iar situația actuală te face probabil să crezi că reușita nu ține întotdeauna de studiile sau experiența acumulată, ci de modul în care reușești să te adaptezi și să faci modificări în cariera ta. În mediul de lucru pot apărea zilele acestea și contradicții între ceea ce tu îți dorești pe plan profesional și uman și ceea ce doresc colegii și managementul. Important e să-ți cunoști limitele peste care nu poți trece, precum și semnalele clare care îți spun timpul să-ți schimbi job-ul. Iar oportunități de angajare există.

Dacă întâmpini situațiile de mai jos la job, ia în calcul o schimbare:

1. Nu există viziune  în companie. Deciziile se iau brusc și managerii se răzgândesc la fel de repede.

2. Nu poți să înveți nimic mai mult, fie nu ai de la cine, fie ești împiedicat de colegi, manageri să obții expertiza prin cursuri, traininguri. Toți se tem că după formare vei pleca din companie.

3. Părerile tale nu sunt ascultate, chiar dacă ești coordonatorul unei echipe.

4. Ești numit coordonator de departament, dar alte persoane din management iau decizii în locul tău.

5. Există o stare de tensiune și de antipatie reciprocă cu managerul, ceea ce face că niciun task să fie bun.

6. Jobul actual presupune stres care îți afectează starea de sănătate. Gândește-te că investițile în sănătate pot fi mai mari decât salariul de la job.

7. Nu mai există echilibru job-viață de familie. Dacă la un simplu calcul constați că într-o săptămână petreci de două ori mai mult timp pentru sarcinile de serviciu decât cu cei dragi din familie, e momentul să-ți revizuiești jobul și să vezi ce ai putea schimba sau îmbunătăți în acest caz.

8. Trebuie să lucrezi cu o persoană al cărui stil de lucru nu-l agreezi. Dacă nu ai dat interviul cu aceasta persoană și ai fost anunțat ulterior de această decizie fară a ți se cere părerea, ești liber să renunți fară resentimente.

9. Task-urile au crescut, dar motivația a scăzut. Chiar dacă acum este o perioadă mai dificilă din punct de vedere economic, contează ca managerul să-ți recunoască rezultatele și să caute modalități de remunerare și motivare. Dacă nu vezi o implicare din partea lui pentru binele angajaților, e timpul să te reorientezi profesional.

10. Nu îți primești salariul la timp, nu ai parte de evaluare pe baza rezultatelor și trebuie să-ți folosești logistica proprie (telefon, laptop) pentru a-ți face treaba.

 

Dacă nu îmi găsesc un job imediat după plecare? Sună la (021)9124

Atunci când simți că ceva te nemulțumește la actualul job apare și întrebarea: Dacă îmi dau demisia, îmi voi găsi imediat ceva, având în vedere perioada actuală? Îți poți spori șansele de a găsi un loc de muncă dacă investești timp în asistență profesională dedicată. Linia telefonică gratuită (021)9124, lansată de eJobs.ro îți este aproape. Se adresează cu precădere celor care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, care au rămas fără locul de muncă, care se tem că ar putea rămâne fără job sau care vor să facă o reconversie profesională. Poți suna de luni până vineri, între 09:00 și 17:00,  iar asistența oferită de eJobs este gratuită. Operatorul te va ghida pas cu pas să alegi un domeniu și joburi pentru care ai pregătire profesională necesară sau abilități. Te va ajuta să-ți faci CV-ul cerându-ți informațiile necesare pentru a le adăuga în sistem. Odată finalizat CV-ul, poate aplica pentru tine la joburile alese. Aplicarea, în numele tău, va fi făcută doar pe durata convorbirii telefonice.

În urma aplicării la mai multe joburi, te sfătuim să aștepți posibilele apeluri de la angajatori. Dacă aceștia te vor considera potrivit pentru locurile de muncă disponibile, te vor suna la numărul de telefon din CV ca să te invite la interviu sau ca să-ți propună o ofertă. Dacă, în schimb, nu primești un apel telefonic sau o ofertă care să-ți placă, poți reveni la specialiștii eJobs, pentru ca aceștia să te ajute cu noi sfaturi de orientare în carieră, cu oferte de locuri de muncă disponibile acum și cu aplicări.

 

Ce vor spune ceilalți dacă fac schimbare în cariera

Să renunți la un job atrage automat și părerile celor din jur pe care le poți combate cu ușurință atunci când ai strategie de repoziționare în carieră. Le poți lansa și o temă de gândire: oare ce au spus părinții lui Bill Gates și Mark Zuckerburg atunci când aceștia au renunțat la școală pentru a-și urma pasiunea și a-și dezvolta propriul business? Dacă ai un plan de dezvoltare a carierei, atunci plecarea ta vă fi percepută ca o urmărire a obiectivelor și a pasiunii tale.

 

Ți-a plăcut articolul despre schimbare în cariera? Citește și:

„Caut de lucru. Cum îmi găsesc?” Sună la 021.9124 și noi te ajutăm!

Somaj tehnic. Aspecte legale de interes dacă ești angajat

 

A fost util articolul? 9
schimbare în carieră
  • AvatarAGAVRILOAEI NECULAI zice

    Sunt pensionar,am lucrat in diferite domenii:cinematografie,firme private ,companii de asigurare la nivel central și in final asociat unic.

    • AvatarCristina zice

      Si eu am plecat de la job. In plina criza COVID-19! Decizia mea, nu a angajatorului. Am ramas liber profesionist! O pita tot o sa mananc! E bine 🙂 Foarte bine chiar 🙂

Leave a Reply