• 2 Feb. 2016
  • 2 min

Sfaturi pentru cum ar trebui să arate CV-ul unui proaspăt absolvent

Absolvent la interviu
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Cei ce se pregătesc să termine un liceu sau o facultate au nevoie de un CV reuşit ca să poată obţine un prim loc de muncă full-time.

Lipsa de experienţă reprezinta una dintre marile probleme pe care le au absolvenţii de liceu sau de facultate aflaţi în căutarea primului loc de muncă full-time din viaţa lor. Situaţiile în care absolvenţii se plâng că angajatorii nu îi cheamă la un interviu pentru că nu au experienţă sunt din ce în ce mai întâlnite pe piaţa actuală a muncii. Însă mulţi absolvenţi au suficient de multă experienţă, chiar dacă nu-şi dau seama, iar tot ceea ce trebuie să facă este să le-o arate şi angajatorilor.

Primul pas pe care ar trebui să-l faci dacă eşti un proaspăt absolvent sau dacă te pregăteşti să termini şcoala, este să-ţi analizezi evoluţia ultimului an de studiu, scrie Glassdoor Blog. Menţionează în CV-ul tău cursurile pe care le-ai urmat, proiectele de grup în care ai fost implicat, orele de muncă petrecute în magazinul şcolii ca angajat part-time sau programul de internship în care ai fost implicat. Totodată, vorbeşte despre programele și cursurile de dezvoltare personală pe care le-ai urmat în ultimul an şi, dacă este cazul, despre situaţiile în care a trebuit să interacţionezi cu diverse persoane ori să conduci anumiţi oameni.

Lungimea CV-ului

 

Angajatorii preferă să citească paragrafe scurte într-un CV de proaspăt absolvent şi îşi doresc ca informaţiile importante să fie prezentate aerisit, prin intermediul unor liniuţe sau a unor puncte. Unii absolvenţi au nevoie doar de o pagină A4 pentru CV-ul lor, alţii de trei pagini. Lungimea CV-ului nu este foarte importantă, chiar dacă unii specialişti în resurse umane recomandă să nu depăşeşti două pagini, ci doar ceea ce include respectivul document. CV-ul tău trebuie să atragă atenţia, aşa că scoate în faţă cele mai importante realizări pe care le-ai avut. Atrage atenţia atât asupra rezultatelor pe care le-ai obţinut,  cât şi asupra paşilor parcurşi în atingerea obiectivelor tale.

Poveştile care îţi aduc un loc de muncă

Toate realizările pe care le-ai obţinut până acum ar trebui să fie incluse într-o poveste pe care i-ar plăcea să o asculte viitorului tău angajator. Aşadar, ar fi bine să te documentezi despre compania care a publicat jobul mult dorit de către tine. Astfel, vei putea să faci legătura între realizările tale şi industria, clienţii ori produsele potenţialului tău angajator. Arată că te-ai folosit de abilităţile pe care le caută ei într-un viitor angajat pentru a atinge realizările tale de până în prezent.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply