• 19 Apr. 2022
  • 3 min

Sportul îți oferă șansa să te simți inclus și susținut (P)

Sportul îți oferă șansa să te simți inclus și susținut (P)

Diversitatea și egalitatea de șanse reprezintă două aspecte importante care se află în ADN-ul Decathlon. Credem că fiecare individ, fără nicio deosebire de origine etnică, gen, dizabilități, poate contribui, la a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane.

Astfel, pentru noi, persoanele cu dizabilități sunt, de fapt, persoane cu abilități care se pot integra în cadrul echipei noastre, își pot croi un traseu profesional și valorifica toate competențele pe care le au. Dar cum faci din locul de muncă un loc unde oricine se poate simți ca acasă?

Bogdan Duda lucrează de 4 ani la Decathlon. Și pentru că inima sa bate pentru fotbal, vede și jobul ca pe o oportunitate de testare a abilităților: să creezi strategii, să ai încredere în echipa ta și să dați cât mai multe goluri împreună.

Iar dacă pe teren se simte ca acasă și la Decathlon se simte ca pe teren, înseamnă că a reușit să transforme locul de muncă în spațiul unde să se simtă inclus și susținut.

 

Decathlon_header eJOBS_v2

 

Bogdan ne-a răspuns la câteva întrebări, pentru a te motiva să vii în echipa Decathlon. Dacă ești o persoană cu (diz)abilități și dorești să te alături echipei noastre, scrie-ne la adresa de e-mail egalitate-de-sanse@decathlon.com!

De când ești pasionat de sport?

Cred că încă din copilărie îmi plăcea sportul. Am crescut practicându-l, dar și uitându-mă la televizor cum este practicat.

Pentru ce sport ai spune că inima ta bate cel mai tare?

Simplu. Fotbalul a fost și este cea mai mare pasiune de a mea.

Cum ai hotărât să te angajezi la Decathlon?

Cred că mi-am dorit sa lucrez întotdeauna într-o companie cu articole sportive. Iar Decathlon a fost șansa mea să-mi îndeplinesc dorința.

 

Atât pe teren, cât și la locul de muncă, este importantă strategia, spiritul de echipă și să te simți integrat. – Bogdan, Sport Player

 

Cum sunt colegii și cât de repede ți-ai făcut prieteni printre aceștia?

Mi-a plăcut mult că la Decathlon am găsit o echipă unită, energică și tânără, unde mi-am făcut și prieteni.

Care este partea ta preferată din jobul la Decathlon?

Având în vedere pasiunea mea pentru fotbal, ceea ce fac zi de zi îmi oferă cea mai mare satisfacție: mai exact, îmi place sa mă ocup de departamentul în care lucrez – sportco/fotbal.

Ai putea spune că mediul de lucru este unul inclusiv, deschis și empatic pentru oamenii cu dizabilități?

Da. Și cel mai important este că mediul de lucru este bazat pe o relație de comunicare, încredere și susținere.

Crezi că există o asemănare între fotbal ca sport și un loc de muncă?

Desigur. Atât în fotbal, cât și la locul de muncă, trebuie să lucrezi în echipă pentru a dezvolta o strategie perfectă. Totodată, vrei să fii și lider pe piață cu echipa ta, la fel cum vrei să câștigi un campionat în fotbal.

Care sunt responsabilitățile tale la locul de muncă?

În primul rând, sunt responsabil de sporturile de echipă. Iar una dintre cele mai importante responsabilități este ajutorul oferit clienților în magazin; facem tot posibilul ca aceștia să plece informați, satisfăcuți și entuziasmați de practicarea sportului lor preferat.

De asemenea, sunt implicat mereu în testarea calității produselor și echipamentelor de care sunt responsabil, prin simplul fapt că sunt și pasionat de sportul pentru care sunt fabricate.

 

Decathlon_header eJOBS_v1

Ce beneficii te-au atras la Decathlon?

Consider că împărțirea profitului și sistemul de acționariat sunt două dintre cele mai bune beneficii din cadrul companiei. Totodată, trainingurile și formările la care am participat m-au ajutat să mă integrez, dar și să mă dezvolt profesional.

Ai încuraja persoanele cu dizabilități să aplice la Decathlon?

Consider că persoanele cu dizabilități se pot angaja la Decathlon cu toată încrederea. Aici vor găsi susținere din partea echipei, se vor simți incluși și vor avea parte de multe beneficii.

 

Ți-a plăcut acest articol despre cum sportul îți poate oferi ocazia de a te simți inclus și susținut? Citește și:

Sportul are puterea de a crea comunități pasionate

Modalități inspirate prin care îți poți comunica brandul de angajator

Anunturi de angajare video: cum te ajută să-ți găsești mai ușor job

A fost util articolul? 0

Leave a Reply