• 7 Oct. 2016
  • 2 min

Tehnologia schimbă radical piața muncii: Doi din trei antreprenori vor să investească în angajați

Tehnologia schimbă radical piața muncii: Doi din trei antreprenori vor să investească în angajați
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Evenimentul toamnei în materie de antreprenoriat, leadership si dezvoltarea afacerii, CEE Entrepreneurship Summit 2016, aduce noi informații despre ce vor antreprenorii de la angajații lor.

Cele mai importante abilități căutate de antreprenori la angajații lor sunt învățarea activă, buna exprimare orală și noțiuni de folosire a calculatorului. Opt din zece antreprenori consideră că este foarte important ca angajații să se instruiască la locul de muncă, iar două treimi consideră că firmele se pot adapta la schimbările care vor influența locul de muncă al viitorului doar prin investiții în proprii angajați.

Doi din trei antreprenori (68% din respondenți) cred că investiția în readaptarea și dezvoltarea abilitaților angajaților la cerințele viitorului este cea mai eficientă strategie pentru a avea succes. Alte strategii menționate de oamenii de afaceri sunt ucenicia și programele de internship (64%) sau mobilitatea și rotația angajaților (60% din respondenți), relevă un  nou studiu legat de analiza impactului factorilor disruptivi asupra pietei muncii si asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din companiile din România,  realizat la nivelul întregii țări de Business Days, cea mai mare platforma de business networking din România.

Antreprenorii chestionați cred că principalele domenii în care ar investi în creșterea competențelor și dezvoltarea abilitaților pentru echipa din subordine ar fi comunicarea verbală (36% din răspunsuri), creativitatea (32%) și inteligența emoțională a angajaților (31%).

Potrivit studiului, principalele abilități pe care le caută antreprenorii la o persoană pe care doresc să o angajeze este învățarea activă, exprimarea orală și abilitatea de a folosi calculatorul și internetul. Creativitatea este al patrulea criteriu pe baza căruia antreprenorii își selectează viitori angajați. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 280 de antreprenori (30%), top manageri (20%), manageri de departament (5%) si HR manageri (45%) din întreaga tara si din domenii diverse.

Principalele bariere de care se lovesc antreprenorii în implementarea strategiei potrivite sunt constrângerile de resurse (26% din respondenți) și faptul că strategia de resurse umane nu este aliniată la strategia de inovare (18% din respondenți).

Modalitățile preferate de dezvoltare a abilitaților și competențelor pentru oamenii din organizație sunt învățarea la locul de muncă (82% din respondenți), organizarea de traininguri pentru echipă cu traineri externi (68% din răspunsuri) sau cu traineri profesioniști (61% din respondenți). Principalele probleme ale afacerilor unde antreprenorii cred că i-ar ajuta sfaturi, idei și sugestii pentru îmbunătățirea performanței afacerii lor sunt managementul performanței în organizație (57% din răspunsuri), gestionarea timpului (43%) și leadership și coordonarea echipei (39%).

Schimbările aduse de noile tehnologii pe piața muncii vor influența decisiv afacerile autohtone, cred antreprenorii chestionați. Pe termen scurt, cel mai important factor în opinia lor este creșterea inadaptabilității tinerilor la schimbările de pe piața muncii. Pe termen mediu și lung cei mai importanți factori sunt dezvoltarea clasei de mijloc și schimbările climatice.

Evenimentul toamnei în materie de antreprenoriat, leadership si dezvoltarea afacerii, CEE Entrepreneurship Summit 2016, se va desfășura în acest an pe 3 planuri:

  • Seria de 68 de manifestări ale editiei 24 Business Days (Hotel Pullman)
  • Expozitia Internationala de Inovatie si Tehnologie de la World Trade Center (19-20 octombrie intre ora 9:00 si 22:00)
  • Brokeraj economic printr-o serie de întâlniri de business, sesiuni de prezentare de companie, prezentări de soluții, de produse și servicii în spațiul special amenajat (6 birouri pentru întâlniri, 2 săli pentru prezentări de firma si soluții) (19-20 octombrie între ora 9:00 si 22:00)

Ediția de la București aduce oamenilor de afaceri, ca și noutate, sesiunile speciale. Acestea sunt o serie de manifestări organizate în colaborare cu experti ai  World Economic Forum, care vor trata teme privind tendințele viitorului, precum și subiecte de impact sau importante din pespectiva schimbărilor pe care le pot genera la nivel de societate și economie.

A fost util articolul? 0
angajatiantreprenori

Leave a Reply