• 28 Nov. 2018
  • 2 min

Topul celor mai atrăgătoare domenii în 2018

topul domeniilor 2018

Aproape 3,5 milioane de CV-uri au fost depuse în 2018 de către candidații activi pe eJobs.ro. Cei mai mulți dintre ei au căutat un job în vânzări, acesta fiind, de altfel, domeniul care și anul trecut a atras cele mai multe aplicări – aproape 700.000.

Următoarele domenii în preferințele candidaților au fost contabilitatea, care a adus angajatorilor peste 400.000 de CV-uri, și resursele umane – sector care a reușit să strângă aproape 200.000 de aplicări, în 2018.

Topul domeniilor cele mai căutate de către candidați continuă cu serviciile externalizate de tip call-center, back-office, transport și logistică, administrație și horeca, banking, juridic și IT&software.

 

Ce s-a schimbat față de anul trecut în topul domeniilor?

„Interesul candidaților pentru anumite zone de activitate și pentru anumite joburi este relativ similar cu cel de anul trecut. O surpriză plăcută față de anul trecut este creșterea înregistrată de IT&Software, atât în ceea ce privește numărul de candidați care au căutat un job în această industrie, cât și al numărului de joburi postate de angajatori. A ieșit, în schimb, din top sectorul cazinouri și jocuri de noroc”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Alte domenii pentru care companiile au căutat masiv angajați anul acesta au fost transporturile, alimentație și horeca, resurse umane, back office, producție, construcții sau inginerie.

 

Cele mai active și inactive regiuni

În ceea ce privește orașele cele mai active din punctul de vedere al angajărilor, cea mai efervescentă a fost piața din Capitală, pentru care angajatorii au scos la bătaie peste 42.000 de locuri de muncă, anul acesta. Pe locul al doilea, dar la o distanță semnificativă, se află Cluj-Napoca, cu 8.276 de anunțuri, urmat de Iași (4.662), Timișoara (4.352) și Brașov (3.549).

Cele mai puține oportunități de angajare au apărut pentru candidații din Bârlad, Sinaia, Mangalia, Câmpina și Mioveni – fiecare dintre acestea având 58, 59 sau 60 de locuri de muncă scoase pe piață.

Cei care și-au dorit un loc de muncă în afara țării au avut la dispoziție aproape 2.400 de opțiuni, destinațiile care au venit cu cele mai multe oferte fiind Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Italia și Olanda.

„La nivel național, zonele cele mai fierbinți din punctul de vedere al angajărilor sunt și cele care înregistrează cele mai mari medii salariale, pe aproape toate domeniile, pozițiile și nivelurile de vârstă și experiență. De aceea, corelația era în mare măsură predictibilă – cu cât avem mai multe investiții și afaceri deschise într-un oraș sau într-o anumită regiune a țării, cu atât crește numărul de locuri de muncă, dar și pragurile salariale”, mai spune Bogdan Badea.

Compară-ți salariul pe Salario.ro

Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

 

Citește și:

6 din 10 angajați se gândesc să-și schimbe jobul în următorul an

Cât stau angajații români în aceeași companie?

Ce joburi vor apărea în maximum 20 de ani?

A fost util articolul? 16
  • AvatarCioruta Tibeiu zice

    Foarte multe din anunturi nu au specificat oferta, foarte multi angajatori ofera doar salarul minim pe economie, ceea ce nu este corect pentru multa lume cu experienta si cu ani de servici si la urma toata lumea se va gandi la pensie, care din pacate va fii una insuficienta pentru orice muncitor indiferent de ramura de munca. Oameni (uni) doresc un loc de munca sa munceasca cinstit si sa fie catusi de putin apreciati si remunerati la salariul mediu pe economie, acela la care se calculeaza punctul de pensie. Daca Romania ar oferi mai des acest salar atunci am vedea mai putini Oameni care vor sa plece in strainatate dupa un trai decent.

Leave a Reply