• 8 Dec. 2016
  • 2 min

Un antreprenor își îmbracă angajații ca în Star Trek și îi plătește cu 700 de euro lunar

startech laptop
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Antreprenorul Bogdan Tudor este mare fan al serialului științifico-fantastic Star Trek. El și-a transpus pasiunea și în business.

Bogdan Tudor, 37 de ani, fondatorul Class IT Outsourcing, furnizor de servicii de suport IT și Class IT Hardware, companie de consultanță în IT, a decis să comunice activitatea celor două afaceri sub un singur brand, Startech Team. Antreprenorul a hotărât să facă o astfel de mișcare ca să aibă un brand suficient de puternic care să-i permită să se extindă în străinătate. „În următorii cinci ani vrem să ajungem la 500 de angajați la nivelul României, de la circa 150. În urmă cu doi ani am înființat un birou în Statele Unite, iar în următorii zece ani am vrea să ajungem să fim recunoscuți la nivel mondial”, spune Bogdan Tudor.

Bogdan Tudor startech

Bogdan Tudor este mare fan Star Trek.

 

Class IT Outsourcing va prelua integral Class IT Hardware, proces care va dura circa un an, conform estimărilor antreprenorului. După absorbție, va exista o singură entitate juridică, Class IT Outsourcing.

Startech Team s-a născut din pasiunea antreprenorului pentru faimosul serial științico-fantastic Star Trek. Bogdan Tudor a decis, în 2013, ca toți angajații săi să poarte numele generic „Star Team”. Iar construirea brandului Startech Team a venit natural. „Startech Team înseamnă mai mult decât servicii de suport IT. Înseamnă analiză a afacerilor clienților și integrarea de soluții pentru afaceri mai peformante”, precizează antreprenorul.

Atmosfera din Star Trek este prezentă puternic în cultura organizațională a Startech Team. Angajații poartă uniforme similare celor ale protagoniștilor din serialul științifico-fantastic și sunt împărțiți pe șase niveluri ierarhice, cum ar „cadet” sau „locotenent”. Promovarea de pe un nivel ierarhic pe altul se face în funcție de mai mulți factori: un anumit număr de tichete rezolvate, feedbackul clienților, feedbackul intern și evoluția profesională a fiecărui angajat. Orice avansare vine și cu privilegii speciale, inclusiv financiare. Startech Team are peste 15 pachete de beneficii pe care le pot accesa angajații săi, în funcție de nivelul pe care se află fiecare.

Bogdan Tudor își plătește angajații care ocupă poziții de entry-level cu 350 de euro net, în vreme ce salariul mediu din Startech Team este de 600-700 de euro net. „Pe lângă salariul fix, le oferim o mulțime de beneficii, cum ar fi posibilitatea de a avea un program mai scurt de lucru, accesul la diverse certificări sau studii plătite. Avem colegi fără facultate cărora le suportăm costurile cu educația”, menționează Bogdan Tudor.

Class IT Outsourcing și Class IT Hardware au avut afaceri cumulate de peste 13 milioane de lei (3 mil. euro) și un profit net de circa 200.000 de lei (45.000 de euro) în 2015. Antreprenorul se așteptă ca afacerilor celor două companii să crească până la 4,4 milioane de euro în 2016, iar pentru anul viitor anticipează un nivel de peste 6 milioane de euro. Avansul businessului Startech Team se va datora creșterii portofoliul de clienți și a numărului soluțiilor oferite companiilor. „Din 2017, vorbim de trei tipuri de companii cărora ne adresăm cu servicii şi soluţii IT: companii antreprenoriale, companii medii şi companii mari. Pentru fiecare categorie de clienți am definit și oferim un portofoliu particular de servicii şi soluţii, adaptat nevoilor lor”, mai spune Bogdan Tudor.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply