• 14 Sep. 2017
  • 2 min

VR Arhitect

VR Arhitect
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Poți să-ți imaginezi un job care ar schimba complet modul în care privim construcțiile?

E clar ce face un arhitect. Ce tip de creator poate fi și ce tip de creații desăvârșite poate născoci cu mintea sa. Ține de un talent înăscut, de multă imaginație, de mii de ore de studiu și de o minte capabilă să încapă toate detaliile unui proiect grandios.

De-a lungul timpului a trecut de la hârtie și creion, la tabla de lucru cu rigle mișcătoare, la programe de proiectare 2D și apoi de modelare 3D. Evoluția a fost remarcabilă. Acum poate lucra în programe sofisticate pe computer și poate traduce într-o simulare cu o acuratețe uimitoară viitoarea construcție.

Dar cum ar fi să poată proiecta doar din mișcarea mâinii, cu ajutorul tehnologiei? Să își pună ochelarii VR, să aleagă un peisaj și să înceapă să deseneze construcția de jos în sus, intrând în timp real în spațiile deja construite, să le poată face finisajele de interior?

Tehnologia va impinge limitele creativității, imaginația se va transpune în realitate dintr-o simplă mișcare de mână, iar arhitecții își vor putea invita clienții să își viziteze casa visurilor înainte ca ea să existe cu adevărat.

Așa că, Vodafone și eJobs vă propun să vă imaginați un job care ar schimba complet modul în care privim construcțiile. VR Arhitectul.

VR Arhitect

Fișa postului:

 

INFORMAȚII GENERALE

Denumirea postului: VR Architect.

Departament: Proiecte mari.

Raportează către: Directorul Tehnic.

Subordonați direcți: Nu are.

Colaborează cu: VR Interior Designer, Inginer Constructor 2.0, VR Architect.

Este înlocuit de: VR Architect

 

SCOPUL POSTULUI

Să proiecteze case și clădiri de birouri pe principiul tehnologiei verzi.

 

PRINCIPALELE SARCINI ȘI RESPONSABILITĂȚI

1. Proiectează și modelează clădiri verzi cu ajutorul VR.

2. Concepe proiectele ținând cont să fie complet independente energetic.

3. Întocmește documentațiile de proiectare necesare proiectelor.

4. Coordoneaza activitatea de conceptie a designului general în activitatea de proiectare și execuție a elementelor de construcție.

5. Asigură punerea de acord a obiectivelor ce constituie tema de proiectare cu planul urbanistic general.

6. Pastreaza confidentialitatea datelor la care are acces.

În acest fel, arhitectul va putea imagina spații de locuit sau de lucrat și transpune imediat în realitate. Mai mult decât atât, clientul va avea acces în timp real la toate fazele proiectului, putând să se plimbe nestingherit prin viitoarea lui casă sau prin viitorul său birou, cu ajutorul realității virtuale. Tare, nu?

A fost util articolul? 0

Leave a Reply