• 27 Aug. 2019
  • 3 min

Liviu Popescu, Fratelli: ce sfaturi oferă tinerilor la început de drum

Liviu-Popescu-horeca
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Liviu Popescu este cunoscut ca persoana care, alături de fratele său geamăn, deține lanțul de cluburi și restaurante Fratelli. Liviu are un cuvând important de spus în industria HoReCa, fiind și vice-președintele Hora (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România), și co-organizator al RO-Wine (The International Wine Festival of Romania). Cel mai recent proiect al său este LP Hospitality, o firmă de consultanță prin care Liviu și echipa lui oferă toate soluțiile și serviciile pentru un business de succes, fie că vorbim de un start-up sau de o afacere deja inițiată. 

După o experiență de peste 20 de ani în antreprenoriat, ne-am gândit că ar putea să ofere sfaturi bune celor care sunt la început de drum în carieră sau în business, povestindu-ne cum a început el, care erau aspirațiile lui în copilărie și cum s-au legat toate lucrurile ca să ajungă în domeniul HoReCa. 

Liviu Popescu - HoReCa

Liviu Popescu, Fratelli

Cum a ajuns în HoReCa? 

eJobs România: Ce ți-ai dorit să devii în copilărie?

Liviu Popescu: Visam să devin jucător de tenis celebru, deși am avut niște momente în care mă vedeam actor sau regizor.

 

eJobs România: Care a fost primul tău loc de muncă și ce lecții ai învățat?

Liviu Popescu: Dorința mea din copilărie s-a îndeplinit, așa că și primul meu loc de muncă are legătură cu tenisul. Am fost antrenor de tenis și squash la Le Club Accor Sofitel. A fost o experiență extraordinară pe care am început-o la 18 ani.  

universum survey

Ție ce carieră ți se potrivește?

eJobs România: Ți-a plăcut sau a fost o adevărată provocare să reziști un timp?

Liviu Popescu: Mi-a plăcut foarte mult, nu am renunțat, deși programul a fost foarte încărcat. Uneori lucram în condiții foarte grele, pentru că eram pe teren 12 ore pe zi, 7 zile din 7.

Dar, cu perseverența ajungi departe! Așa a fost și în cazul meu, m-am ambiționat să reușesc, ba mai mult, am rămas ani buni aici și am avut privilegiul de a fi avansat până în funcția de manager al clubului, la vârsta de 26 ani. Am devenit, astfel, și cel mai tânăr manager al grupului, la momentul respectiv.

 

eJobs România: Cine te-a ajutat să faci primul tău CV?

Liviu Popescu: Nu m-am prezentat cu CV-ul, asta pentru că interviul l-am susținut pe terenul de tenis, prin câteva probe practice.

 

eJobs România: Ai lucrat în timpul facultății / liceului? Dar internship sau voluntariat ai făcut?

Liviu Popescu: Am lucrat încă din timpul liceului. Am organizat evenimente, am impresariat trupe, am făcut distribuție – mi-am pregătit, involuntar aș putea spune, drumul către industria HoReCa. Primul eveniment organizat a fost Balul Bobocilor în 1994. A urmat apoi o perioadă de vreo trei ani de zile în care am organizat balurile în peste 20 de facultăți. Nu am refuzat nicio provocare.

 

eJobs România: Mai ții minte ce ai făcut cu primul tău salariu?

Liviu Popescu: Da, cum să uit? Am plecat la munte cu prietenii și ne-am distrat pe cinste.

 

eJobs România: Dacă te-ai putea întoarce în timp, ți-ai schimba meseria?

Liviu Popescu: Nu, chiar îmi place foarte mult ceea ce fac, cum am evoluat și tot ce am învățat și încă mai învăț. Plus că îmi place să fiu înconjurat de oameni, ceea ce se întâmplă zilnic, așa că nu am de ce să mă plâng. Ba din contră.

 

eJobs România: Ne poți spune cine a fost mentorul tău pe plan profesional?

Liviu Popescu: Vreau să amintesc aici două persoane: Ilie Năstase, pentru carismă și Ion Țiriac, pentru perseverență.

 

eJobs România: Ce sfaturi le-ai da tinerilor la început de drum în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă?

Liviu Popescu: Cred că e foarte important să își aleagă meserii pe care le fac cu pasiune, altfel le va fi foarte greu să ducă la bun sfârșit task-urile. Știți vorba aceea, dacă iubești ceea ce faci, pare că nu muncești. Un al doilea sfat ar fi să-și înceapă ziua mai devreme decât o fac alții. Îi va ajuta să nu piardă nimic din vedere, să fie mereu înaintea altora.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Interviu cu Laura Cosoi: de la primul job la o carieră de succes

Codul Muncii: tot ce trebuie să știi dacă ai un job sau vrei să obții unul

Respins la jobul pe care ți-l doreai? Iată cum să treci peste!

A fost util articolul? 8
HoReCaprimul job
  • AvatarTundrea Emanuiel Mihai zice

    Imi doresc un jobs acum lucrez in Logistica si Gestiune pt PC.Garage dar doresc un jobs cu salariu pt ani intretine familia si mai ales sami pot ajuta Copilul.Doresc este astfel de jobs cu posibilitati financiare mai bune

Leave a Reply