• 22 Aug. 2018
  • 2 min

Vrei să te angajezi pe un post de secretară?

Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Absolventă de Relații Economice Internaționale (A.S.E. Bu... Arată mai mult

Dacă te gândești să aplici pentru un post de secretară, trebuie să știi că pentru această poziție atât cererea, cât și oferta de muncă sunt destul de mari. Iar cu toate că postul de secretară a rămas preferatul femeilor, având în vedere că peste 90% dintre funcțiile de secretară sunt ocupate de femei, poți aplica pentru o astfel de poziție și dacă ești bărbat. Angajatorii nu te vor refuza dacă abilitățile pe care le deții se potrivesc cu cele căutate recrutor.

Care sunt responsabilitățile unei secretare?

Responsabilitățile secretarei au suportat o ușoară transformare în ultimii ani. Dacă până acum câțiva ani secretara era responsabilă în special de problemele administrative, astăzi aceasta trebuie să asiste și să se implice în decizii importante ale companiei. Mai exact, persoana care îndeplinește acest rol trebuie să se ocupe de sarcinile de coordonare și organizare în sprijinul managerilor. Mai exact, pregătesc corespondența, rapoartele, procesele verbale, dar și alte documente de specialitate.

secretară

Ce salariu are o secretară?

Dacă ești din București și ai o experiență cuprinsă între 3 și 5 ani în secretariat, atunci salariul mediu net pe care îl poți cere viitorului angajator este de 2.381 de lei pe lună, potrivit Paylab România (www.paylab.ro), primul comparator de salarii din România. Capitala reprezentând orașul care oferă cele mai mari salarii. Veniturile salariale pe un post de secretară pot însă varia în funcție de regiunea în care locuiești, de nivelul de experiență pe care îl ai în domeniu, de studii și de dimensiunea companiei în care dorești să lucrezi.

Bucureștiul este urmat în top de Vestul țării, unde media salarială este de peste 2.200 de lei net pe lună.  Totodată, angajatorii din județul Cluj oferă, potrivit Paylab.ro, puțin peste 2.000 de lei.

La polul opus, cu cele mai mici salarii oferite de angajatori, se numără Nord-Estul țării și Sud-Muntenia, unde media veniturilor lunare nu depășe;te 2.000 de lei. Spre exemplu, în Vaslui, o secretară câștigă în medie 1.900 de lei.

Totodată, pe platforma Paylab.ro poți afla cât ai putea să câștigi, pentru același tip de muncă, într-o altă țară din regiune. Spre exemplu, în Bulgaria, Bosnia și Herțegovina salariile medii oferite de angajatori sunt de circa 2.000 de lei pe lună.

Poți afla mai multe date salariale comparative despre poziția ta prin intermediul Paylab România, primul comparator salarial de la noi din țară. Acesta oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și App Store.

 

Vrei să afli mai multe despre salariile oferite de angajatori? Citește și:

Comparăt-ți salariul în timp real pe Paylab.ro!

Șase motive pentru care să alegi un job sezonier

Află cât căștigă un șofer în România!

A fost util articolul? 2
comparator salariisalariu

Leave a Reply