• 5 Feb. 2021
  • 2 min

5 reguli de care să ții cont în timpul unui Zoom Meeting

Zoom Meeting reguli de eticheta

Într-o perioadă în care mai toată lumea pare că-și petrece o bună parte din zi în Zoom Meetings, ar trebui să ții cont de câteva reguli pentru ca ele să decurgă bine și să nu-ți afecteze în niciun fel imaginea în ochii superiorilor

Până la urmă e normal să existe mici stângăcii. Mulți oameni nu au petrecut înainte de pandemie timp într-un Zoom Meeting. Iar lipsa lor de experiență este vizibilă. Dar după parcurgerea acestor recomandări, tu sigur nu te vei mai număra printre ei.

 

1. Nu înlocui profesionalismul cu confortul

Te înțelegem perfect. Când ești acasă, te afli în zona ta de confort. Cu toate acestea, este important să ții cont întotdeauna de public atunci când vine vorba de un Zoom Meeting. O bună practică pentru ținuta și postura pe care o adopți este să-ți imaginezi că te întâlnești în persoană cu cei cu care ai întâlnirea. Pune-ți întrebări de genul: „Ce aș purta dacă ar fi o întâlnire față în față? Sau „Cum aș sta sau aș comunica dacă am fi în aceeași cameră?” Astfel nu o vei da niciodată în bară. Un alt lucru care te ajută, de asemenea, este să-ți amenajezi spațiul de lucru pentru a semăna cât mai mult cu un birou clasic. Îți va fi mult mai ușor să intri în mood-ul de lucru.

2. Nu ignora fundalul pe care-l alegi

După ce ai corectat orice posibile probleme legate de vestimentație sau de postură a venit momentul să te uiți și la fundalul camerei de unde vei avea un Zoom Meeting. Reține că oamenii nu te văd doar pe tine, ci văd tot ce este și în spatele tău. Și tocmai de aceea, ar fi indicat să găsești un unghi în care să nu se vadă un morman de rufe ce urmează să fie sortate. Există, de asemenea, și varianta fundalurilor predefinite pentru un Zoom Meeting care maschează orice potențial haos din spatele tău.

 

3. Nu uita de lumină

Aceste ședințe online reprezintă un mod excelent prin care-ți poți menține relația cu echipa chiar și de la distanță. Dar dacă stai într-un loc greșit, nimeni nu te poate vedea. Caută să alegi o zonă din casă unde lumina îți cade direct pe față. Dacă stai cu spatele la ea, și toată silueta ta va fi întunecată vei da impresia că nu tratezi profesionist întâlnirea și nici nu stai bine la capitolul planificare.

 

4. Nu minimiza importanța măsurilor de securitate

Evită să faci public adresa URL a unui Zoom Meeting. Riști ca astfel să se alăture anumitor întâlniri persoane din afara companiei, persoane ce vin să asculte conversații cu detalii ce nu ar trebui cunoscute de oameni din exterior.

 

5. Nu uita să-ți pui microfonul pe Mute atunci când nu iei cuvântul

Zgomotul de fundal poate distrage atenția interlocutorilor sau speaker-ului principal. Dacă nu iei cuvântul în acest moment, apasă pe Mute până când vei face asta. În acest fel, nimeni nu trebuie să asculte alarma de mașină care se declanșează în cartierul tău sau lătratul câinelui vecinului.

Pentru întâlnirile cu un număr foarte mare de participanți, care se desfășoară la nivelul unei bune părți din companii, poate fi mai bine să se aleagă în loc de Zoom Meetings versiunea Zoom Webinars. Ea permite ca doar o parte dintre participanți să fie prezentatori, iar ceilalți nu pot întrerupe sau partaja ecranul decât dacă li se acordă permisiunea.

 

Ți-a plăcut acest articol ce cuprinde regulile după care ar trebui să te ghidezi în timpul unui Zoom Meeting? Citește și:

Angajări ca înainte de pandemie. Peste 20.000 de locuri de muncă pe eJobs.ro

Cum să-ți dozezi energia pentru lucrurile care contează

A fost util articolul? 4
reguli Zoom MeetingZoom Meeting

Leave a Reply