• 4 Jan. 2021
  • 2 min

7 adevăruri despre entuziasmul necesar unui job de consultant vanzari

adevaruri despre jobul de consultant vanzari

Succesul unui consultant vanzari este măsurat în cele din urmă printr-un singur lucru: rezultatele.

Cu toate acestea, dacă-ți aloci puțin timp pentru a descoperi care sunt secretele unui consultant vanzari performant, vei sesiza că e o combinație de factori care contribuie, de fapt, la acest succes.  Este un mix de trăsături diferite care funcționează toate laolaltă pentru a produce rezultate excelente.

Dacă-ți propui să urmezi acest drum, te invităm să parcurgi materialul de față în care vei descoperi câteva adevăruri despre poziția la care urmează să aplici!

Pentru a-ți dezvolta un entuziasm debordant necesar pentru poziția de consultant vanzari, respectă aceste 7 lucruri esențiale:

 

Fii pasionat de ceea ce faci – Dacă nu-ți place ce faci, apucă-te de un alt tip de job, angajează-te într-o altă companie sau demarează, pe cont propriu, o noua afacere. Trebuie să fii încântat de ceea ce faci, pentru că altfel nu-ți vei atinge niciodată adevăratul potențial.

Stăpânește toate detaliile despre produse și fii încântat de ceea ce vinzi – Ai încredere în tine, în cunoștințele tale, dar și în produsul pe care-l vinzi. Un consultant vanzari de succes este expert în domeniul său de activitate. Cunoașterea produsului nu înseamnă totuși să-ți copleșești clientul cu date și statistici care nu îl interesează câtuși de puțin. Trebuie doar să cunoști nevoile clientului și cum poate produsul tău să i le satisfacă. Apoi folosește-te de aceste beneficii pentru a-i convinge să cumpere produsul.

Dacă-ți dorești să excelezi din poziția de consultant vanzari, înarmează-te cu un întreg arsenal de beneficii pentru fiecare client sau situație în parte. În timp, vei realiza că deseori folosești mai mereu aceleași beneficii. Dar e foarte util să ai la îndemână mai multă muniție decât ai nevoie.

Folosește ceea ce vinzi – Dacă vinzi avioane cu reacție, sunt șanse mari să nu poți deține sau folosi produsele pe care le vinzi. Dar dacă vinzi autoturisme Dacia, cu siguranță ar trebui să conduci măcar pentru o perioadă una. Dacă nu foloseși produsele pe care le vinzi, e mai complicat să-i convingi pe ceilalți să le cumpere.

Caută să-ți regăsești periodic entuziasmul – Păstrează în zona ta de lucru, dar și în agendă, mesaje cu mărturiile clienților satisfăcuți. Uită-te des peste ele, în special când ai de-a face cu o persoană care nu-ți apreciază eforturile sau când ai moralul la pământ. Citește zilnic cel puțin 3 pagini dintr-o carte motivațională. Deconectează-te ori de câte ori poți și încearcă să te bucuri cu toată inima. Pe scurt, fă tot ce-ți stă în puteri ca să-ți antrenezi pe cont propriu entuziasmul și motivația.

Stabilește-ți propriile obiective – Bineînțeles, acestea trebuie să fie SMART: Specifice (concrete), Măsurabile, Ambițioase, Realizabile și bine definite în Timp.

Notează-ți zilnic progresele făcute – Că să conștientizezi exact unde te situezi, dar și unde îți propui să ajungi.

Răsplătește-te pentru atingerea obiectivelor – De fiecare dată când atingi un obiectiv, acordă-ți o scurtă escapadă. Corelează în minte munca de zi cu zi cu răsplata de care te vei bucura și vei deveni mult mai motivat.

În acest moment, pe eJobs.ro găsești peste 400 de joburi de consultant vanzari în diverse orașe din România, dar și cu opțiunea de a lucra remote. Selectează-ți preferatele, actualizează-ți CV-ul și aplică începând chiar de azi!

 

Ți-a plăcut acest articol despre lucrurile esențiale pe care ar trebui să le știi în legătură cu poziția de consultant vanzari? Citește și:

7 cărți pe care să le citești acum pentru dezvoltarea personală

Meserii stabile spre care merită să te orientezi în 2021

A fost util articolul? 13
adevaruri consultant vanzariconsultant vanzari

Leave a Reply