• 8 Nov. 2019
  • 2 min

Cum să-ți începi cariera de banker?

cariera-banker
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Îți dorești să experimentezi munca într-un mediu real de business, să fii la curent cu tendințele economice, să-ți dezvolți abilitățile personale și organizaționale într-o companie care sprijină evoluția continuă a angajaților săi? Atunci ar trebui să știi că o cariera de banker presupune toate cele mai sus menționate. 

La toate acestea se mai adaugă diverse beneficii precum traininguri oferite de companie, un mediu plăcut de lucru, alături de colegii care, ulterior, îți pot deveni prieteni. 

Începe-ți cariera de banker!

 

O carieră de banker te poate duce la poziții-cheie

Posibilitatea de avansa rapid în cadrul companiei și interacțiunea cu oameni de la care ai ce învăța sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de acest domeniu. De asemenea, vei începe să înțelegi mult mai ușor nevoile și interesele celor care trec pragul băncii. 

O carieră de banker te va ajuta să dobândești abilități de networking, dar și capacitatea de convingere. Vei învăța mai multe despre investiții, finanțare și aplicații bancare. Și nu în ultimul rând, etica, deontologia și procedurile bancare vor deveni a doua ta natură. 

Iar ca să vezi cum evoluează oamenii din banking, am decis să stăm de vorbă cu angajații BRD, care au trecut de la poziții de entry level la roluri-cheie în companie. Exact așa s-ar putea întâmpla și în cazul tău. Ei ne-au povestit cum au reușit să-și construiască o carieră de succes în cadrul BRD, dar și ce fac în timpul liber, având în vedere că organizația susține echilibrul între job și viața personală a angajaților. Uite povestea lor!

Roxana Dinu și-a început cariera de banker în cadrul BRD pe poziția de operator ghișeu în urmă cu patru ani. Acum doi ani a fost promovată pe poziția de Manager Clienți. Nu s-a oprit aici, ci a mers înainte cu determinare și a mai avasat o dată în 2019, ocupându-se în prezent de clienții de top din sucursala Academiei. 

„O promovare la doi ani nu e ceva ce poți obține în multe alte locuri. Am participat frecvent la concursuri pe partea de creditare, pe asigurări și pensii private. E ceva ce te ține mereu motivat, înveți constant, obții rezultate tot mai bune. Să lucrezi la ghișeu e doar primul pas pentru o carieră de banker”, spune Roxana.

La fel și-a început cariera în BRD și Alina Ilie. Punctul ei de pornire a fost în 2015 chiar la ghișeu exact cum ai începe și tu dacă ai aplica pentru o poziție de junior într-o bancă. 

„După mai puțin de doi ani am ajuns manager în agenția ASE. Am promovat rapid, a fost surprinzător chiar și pentru mine. Promovările nu sunt singurele oportunități într-o cariera de banker. În BRD poți participa la concursuri, iar asta te ajută să rămâi motivat și să-ți cunoști colegii. Am avut rezultate foarte bune, iar satisfacția a fost imensă”, își amintește Alina.

Ai crede că o cariera de banker îți ocupă tot timpul și că nu vei mai putea să te ocupi de hobby-urile tale. Se pare că lucrurile stau cu totul diferit.

„Îmi rămâne timp suficient pentru alte activități. Ajung acasă, pictez și mă relaxez. Și, apoi, sunt născută și crescută la munte, aproape în fiecare weekend ajung acolo”, mai subliniază Alina.

Mai mult, cei de la BRD sunt în căutare de candidați fără experiență pentru pozițiile de junior, deoarece le pun la dispoziție traininguri relevante, ca să poată avansa și ajunge unde și-au propus. 

Dacă ești hotărât să-ți începi o carieră de banker, atunci viitorul tău ca profesionist în acest domeniu începe aici. Construiește-o alături de BRD! Află mai multe despre cele aproape 3.000 de joburi disponibile chiar aici!

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Meserii de viitor: ce aptitudini vor conta pentru angajatori

Zece motive reale pentru care nu ai primit jobul dorit

Cum ne confruntăm cu stresul la locul de muncă?

A fost util articolul? 5
bankingcariera

Leave a Reply