• 11 Aug. 2021
  • 3 min

5 greșeli des întâlnite când aplici la multe joburi

greseli
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Te-ai întrebat de ce CV-ul tău nu a fost selectat pentru un interviu cu recrutorul? Te confrunți cu această situație deși ai trimis chiar zeci de aplicări ori ți-ai actualizat recent CV-ul.
De multe ori până la aplicare sunt câțiva pași în căutarea unui job care te îndeamnă să faci greseli. Echipa eJobs îți oferă o mână de ajutor în selectarea joburilor potrivite experienței tale și în aplicare.

Începe cu o scurtă evaluare a acțiunilor tale pentru a-ți da seama ce greseli faci:

 

Greșeala nr. 1: Folosești cuvinte-cheie vagi

O căutare după „joburi” sau „locuri de muncă București” te va conduce spre mii de joburi din care nu vei ști ce să alegi. Tentația de a aplica la câte vezi e mare. Cel mai potrivit este ca pe eJobs să te folosești de filtrele de căutare. De exemplu, din pagina https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/ poți selecta Filtrează rezultate, iar în fereastra deschisă poți alege orașul, departamentul, industria, nivelul de carieră, nivelul de studii, tipul jobului. Astfel ești mai aproape de un loc de muncă potrivit cu adevărat cu profilul tău.

 

Greșeala nr. 2: Consideri că poți face orice job

Chiar dacă nu ai experiența necesară cerută de angajatori sau jobul nu este 100% ceea ce îți dorești, nu eziți să aplici. Poți ajunge în situația în care recrutorul te cheamă la interviu, îți povestește ce presupune jobul și te întreabă dacă de exemplu știi să lucrezi într-un anumit program sau ești dispus să lucrezi în schimburi, în weekend ori să faci deplasări prin țară. Și îți dai seama că fie nu ești calificat pentru respectivul job, fie nu ești dispus să lucrezi în condițiile deja stipulate în job description.

Greșeala nr. 3: Vrei să faci o schimbare, dar aplici la joburi similare celui de acum

Îți dorești o schimbare în carieră, un job care să-ți ofere ocazia de a trece la următorul nivel profesional. Dar ceva îți spune că nu ai cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aplica, de exemplu, la o poziție de coordonator de echipă. Prin urmare aplici la o poziție fix similară celei de acum care te nemulțumește. Însă această decizie nu te ajută în planurile tale în carieră. Ba din contră îți va crea frustrări și vei pierde timpul în interviuri pentru un job care poate nu-ți oferă perspective. 

 

Greșeala nr. 4: Te orientezi spre joburi sub așteptările tale financiare

Când ai nevoie neapărat de un job pentru că fie ești în șomaj, fie nu mai ai nicio sursă de venit ești tentat să nu mai ții cont de acel salariu care ți-ar oferi un confort financiar. Și aplici la orice job. Este însă important să știi care este suma medie oferită în piață pentru jobul la care aplici. Acum o poți afla de pe www.ejobs.ro/salario, comparatorul de salarii lansat de eJobs. Nu trebuie decât să treci cam cât crezi că vei primi, să precizezi orașul și funcția, iar comparatorul îți va arăta cum se poziționează suma menționată, dacă este mai mică sau mai mare decât media pieței. Astfel eviți situația în care la scurt timp de la angajare te vei simți nemulțumit de veniturile tale.

 

Greșeala nr. 5: Cauți mereu noi oportunități, fără a le defini

Când cineva te întreabă ce ți-ai dori să faci în carieră, nu ești specific, menționezi doar că ești în căutare de noi oportunități, ceea ce înseamnă probabil că aplici și la joburi care nu ți se potrivesc.

Pentru a evita aceste greseli în aplicare, este important ca înainte de a aplica să-ți răspunzi la câteva întrebări esențiale:

  • Care sunt obiectivele tale în carieră?
  • Ai experiența necesară jobului și calificările cerute de angajatori?
  • Jobul la care ai aplicat îți îndeplinește așteptările salariale și profesionale? Îți oferă flexibilitate?
  • Activitatea te entuziasmează? Te vezi făcând acel job?

 

Pentru a-ți fi mai ușor să identifici jobul care ți se potrivește, dar și să aplici, sună la 021 9124. Echipa eJobs.ro te va ghida astfel încât să faci o alegere care să corespundă așteptărilor tale. 

Ți-a plăcut articolul despre greseli în aplicare? S-ar putea să-ți placă și: 

 

Reguli de urmat pentru a trece mai ușor de interviu

 

Cum să răspunzi la întrebări ce-ți vizează inteligenta emotionala

A fost util articolul? 3
greseli

Leave a Reply