Vocea tremurândă, incoerența, transpirația excesivă, limbajul necontrolat al corpului sunt doar câteva aspecte care-ți pot trăda emoțiile în fața recrutorului.
E normal să ai emoții la un interviu de angajare, iar recrutorii chiar apreciază emoțiile constructive. Însă nu ar trebui să le lași să te copleșească sau să-ți genereze stări de neliniște astfel încât să nu-ți mai poți pune în valoare calitățile.
Favoriții recrutorilor sunt candidații relaxați, spontani. Iar cheia unui interviu de succes stă în dobândirea stării care să-ți confere încredere în propriile forțe. Pregătirea îți oferă 50% șanse de reușită.
Pentru joburile în management și în inginerie tehnică, recrutorii folosesc ca primă modalitate de evaluare a candidaților testele de personalitate. De aceea, este de recomandat să-ți stăpânești emoțiile și să încerci și astfel de teste pentru a ști exact cum ești ca persoană.
Unul dintre teste constă în alegerea unei imagini cu un copac dintr-un șir de imagini cu mai mulți copaci în culori și forme diferite. Nu poți sta prea mult pe gânduri pentru că mai ai și alte teste de rezolvat, așa că alege intuitiv în funcție de personalitatea ta. Astfel poți arăta că ești o fire emotivă, care interiorizează tot ceea ce spun oamenii din jur, îi place să i se respecte spațiul personal, iar realizările să-i fie recunoscute de anturaj.
Un astfel de caracter nu este recomandat pentru joburile foarte tehnice sau de management, însă este apreciat pentru joburile în design interior unde candidații trebuie să arate în special sensibilitate și creativitate.
Testul mai poate arăta că ești o persoană sigură pe tine și îți place să preiei conducerea – o trăsătură de caracter care te va avantaja pentru un post de management. Dacă ai descoperit ce fel de personalitate ai, poți să mergi liniștit la interviu. Dar pentru a ajunge acolo trebuie să aplici. Intră pe eJobs.ro, unde găsești joburi special pentru tine, indiferent de personalitatea pe care o ai.
De la primul job într-un birou de arhitectură la propriul studio de machiaj