• 10 Jan. 2020
 • 2 min

Ce nu trebuie să-ți lipsească din CV în 2020

CV 2020
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Absolventă de Relații Economice Internaționale (A.S.E. Bu... Arată mai mult

Ți-ai făcut rezoluțiile pentru 2020? Una dintre ele e să-ți găsești un job mai bun sau să ți-l schimbi pe cel actual? Înseamnă că merită să treci prin punctele subliniate mai jos. Vestea bună pentru tine e că și anul acesta angajatorii vor căuta de zor angajați, iar tu nu ai decât să profiți și să-ți găsești jobul mult dorit.

Atunci când vorbim de căutarea unei noi oportunități sau de schimbarea jobului actual, CV-ul, și anume cum arată și ce conține, e extrem de important. Iar dacă reușești să-l faci atrăgător pentru recrutori, ai toate șansele să fii chemat la interviuri de angajare într-un timp destul de scurt. Și cu toate că structura unui CV nu diferă foarte mult de la un profil la altul, ceea ce te diferențiază față de alți candidați este ceea ce conține CV-ul tău!

 

Uite ce trebuie să conțină un CV în 2020!

Nu-ți intitula CV-ul „CV”!

În partea de sus a paginii este important să existe un mic profil al tău, cu nume, prenume, adresă sau contact. În niciun caz nu trebuie să-ți denumești CV-ul cu „CV”, e doar o risipă de spațiu valoros. Numele tău este suficient și recrutorii îl consideră titlu. Cât despre adresa pe care o treci în partea de sus a paginii, evistă să scrii o localizare prea exactă, cu scară sau apartament, e suficient să precizezi orașul și eventual județul în care locuiești.

 

Nu uita de obiectivul profesional!

Candidații de multe ori evită să-și precizeze obiectivul profesional în CV, în 2020 însă, acesta nu ar trebui să-ți lipsească. Nu e neapărat să te lungești prea mult, e suficient un paragraf în care să spui cateva vorbe despre tine, cine ești, ce poți oferi companiei și care sunt obiectivele carierei tale. Tot aici, nu uita să-ți adaptezi obiectivul în funcție de rolul pentru care aplici.

 

Notează experiențele în ordine cronologică!

Cu toate că joburile tale anterioare sunt importante pentru recrutor, totuși, ultimul job pe care l-ai avut este cel mai relevant pentru un viitor angajator. Și aici ar trebui să adaptezi informația rolului pentru care ai aplicat, și anume să precizezi ce ai făcut la jobul anterior și ce se potrivește cu jobul scos la bătaie de compania respectivă. 

 

Roagă pe cineva să-ți citească CV-ul înainte să aplici!

Asta doar după ce ai citit de mai multe ori și nu ai găsit greșeli gramaticale. O minte limpede este întotdeauna binevenită. Iar un prieten sau o cunoștință își va face timp oricând pentru a te ajuta. Nu există nicio scuză pentru greșelile de ortografie din CV

 

Păstrează informații și pentru interviu

Un CV ideal ar trebui să conțină maxim două pagini, știi informația asta deja. Totuși, încearcă să lași detaliile pentru interviul de angajare. Practic, cu CV-ul ar trebui să atragi recrutorul astfel încât acesta să-și dorească să te cunoască.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Model CV. Tot ce trebuie să știi în redactarea CV-ului

Cum să obții feedback din comportamentul nonverbal al recrutorului?

Cum să treci peste obstacolele din carieră cu un obiectiv profesional?

A fost util articolul? 87
CVcv angajaremodel cv
 • AvatarChris zice

  Buna ziua,

  doresc sa va duc la cunostinta ca nu conteaza ce fel de CV ai, conteaza relatia pe care o detii, sau daca cineva vorbeste pentru tine in ziua de astazi. Cum era pe vreamea Comunista vorba “Pile relatii si Cunostinte”
  Nimeni nu se mai uita peste Cv-ul tau, egal ca esti in Romania sau in Germania.
  Vorbesc si scriu din Propria mea experienta.

  Acesta este Adevarul, si nu ma feresc sa o scriu.

  Cu stima

  Chris.

  • AvatarVasile zice

   Adevăr grăiești. Sa ai sănătate.

 • AvatarNăftănăilă Dragos zice

  Multumesc

 • AvatarLeontin Petci zice

  Buna seara!
  Poate sunt cunoscut de echipa ejobs,dar daca nu va spun urmatoarele:
  Am tot aplicat in urma cu cv vreme pt diferite posturi,am dat curs atitor interviuri,nu sa legat cv bun datorita unor aspecte din viata si trecutul meu.
  Am avut o familie dezbinata,fiind batut mereu de parinte am ales sa ma refugiez la tara,asa am abandonat scoala…studii le fiind de doar 4 clase terminate,nu detin o diploma fapt pt care toata lumea buna ma evita.
  Influenta proasta din jurul meu ma adus pe un drum gresit,fiind copil nu am realizat ca totul imi va aduce numai necazuri si suferinta.
  Nu ma pricep sa formulez un cv,de fiecare data am ales sa scriu aspecte sincere din viata mea.
  Am fost vinzator in Europa si paralel am ajutat un contabil pina sa schimbat sistemul de calcul si inregistrare fiscala.
  Apoi am facut comert in piata cu produse,fara contract sau carte de munca,alti ani pierduti.
  Am lucrat la Uber pt 2 luni dar am renuntat,am ales sa merg la Glovo,in prezent lucrez la aceasta companie.
  Nu e usor,sa stai 8 10 ore pe bicicleta zi de zi,pe ploaie si frig.
  Mi as dori un alt loc de munca,dar tot ce mi sa oferit au fost posturi cu un efort fizic intens,iar eu nu pot fi stabil pe aceasta ramura.
  Cineva sar putea ingriji de mine,daca nu e mare risipa de timp…ca sa pot spune si eu intro buna zi”in sfirsit mi am gasit si eu un loc de munca la care vin cu drag”
  Oamenii marginalizeaza si umilesc de cele mai multe ori fara motive intemeiate,chiar aspectul fizic daca nu il tolereaza,devin un paria in fata acestora!
  Pot fi ajutat la p_leontin81@yahoo.com sau prin tel.0724.855.727
  De cele mai multe ori,o usa ti se poate deschide prin influenta altor persoane,chiar daca ai putea face foarte multe lucruri bune,cu greu esti lasat sau sustinut sa arati tot ceea ce poti oferi.
  Multumesc!

  • AvatarNicolescu Aurora Carola zice

   Buna ziua! Am ieșit la pensie pe 26 martie 2020, și am intrat în autoizolare la domiciliu 14 zile, și tot autoizolare și în prezent, am marea rugăminte când se va termina cu acest virus, să fiu contactată de cineva care ar avea nevoie de mine, știu să fac foarte multe lucruri, vreau să ies din aceasta puturosenie de stat în casa, vă mulțumesc pentru înțelegere! Las aici și nr de telefon 0743117767.

   • Bună, Aurora,

    eJobs a lansat linia telefonică scurtă 021.9124 (cu tarif normal), unde un consilier îți va oferi suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă care să corespundă cu așteptările tale. Ne poți suna cu încredere. 🙂

 • AvatarBirca Marian Costel zice

  Am lăsat siviul dar nu ma contactat nimeni desi as fi dispus să lucrez chiar si in strainatate. Va doresc o zi bună!

 • AvatarBirca Marian Costel zice

  Imi doresc angajare

Leave a Reply