• 20 Dec. 2018
  • 2 min

Ți-ai stabilit obiectivele profesionale pentru 2019?

obiective profesionale
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Sfârșitul anului este perioada în care cei mai mulți oameni își stabilesc obiective atât profesionale, cât și personale. De data asta însă vom vorbi despre cele profesionale, mai exact, despre cum îți poți contura traseul profesional în 2019. 

Uite cum să-ți stabilești obiectivele profesionale pentru 2019!

Definește ce înseamnă o reușită profesională pentru tine!

Este important să știi ce mai exact îți dorești de la anul care vine, să ai un obiectiv profesional clar. Pentru fiecare persoană în parte, reușitele pot fi diferite. Spre exemplu, pentru cineva o reușită înseamnă o avansare, pentru alți să ajungă la ora 18.00 acasă. Ești liber să treci pe foaie orice!

 

Autoevaluează realizările și eșecurilor din 2018!

Înainte de a stabilit obiectivele profesionale, e important să știi ce ai făcut cel mai bine anul acesta, dar și lucrurile care nu ți-au reușit. E bine să-ți notezi realizările, dar și eșecurile din care anul viitor poți să înveți și să depășești cu ușurință situațiile similare. Dacă nu ești mulțumit de autoevaluarea rezultatelor tale, atunci poți apela la feedback-ul managerului direct, al colegilor sau al apropiaților tăi. Orice sursă de feedback e importantă pentru tine!

Stabilește obiective cât mai realiste

Fiecare e cu dorințele lui, unii aici își trec o avansare, alții schimbarea jobului, însă orice ar fi, dorințele tale trebuie să fie cât mai realiste. Obiectivele tale ar fi bine să fie compatibile cu abilitățile și aptitudinile pe care le deții.

 

Gândește pe termen lung

Care este pasul următor? Ce cursuri aș putea să fac pe percursul anului? Sunt sigur că asta vreau să fac? Sunt doar câteva întrebări la care trebuie să răspunzi pentru ați croi traseul profesional așa cum îți dorești. Nu-ți planifica toate obiectivele în primele luni ale anului, știi foarte bine că nu vei putea să le faci pe toate. Oferă-ți timp pentru a le face pe toate!

 

Cultivă un hobby

Pe lângă activitățile pe care vrei să le faci pentru cariera ta în 2019, nu trebuie să uiți că uneori hobby-urile ne ajută să ne redescoperim, mai ales dacă acel hobby are vreo legătură cu jobul pe care îl avem. De asemenea, o astfel de activitate te va ajuta să găsești cu ușurință un echilibru între viața personală și cea profesională!

 

Actualizează-ți CV-ul de pe eJobs

Dacă nu ai un CV pe eJobs sau îl ai, dar ultima actualizare este de acum un an, atunci nu mai ezita să-l completezi. Angajatorii te așteaptă cu oferte de joburi diversificate și propuneri din ce în ce mai inedite. Asta în cazul în care obiectivul profesional de anul viitor este fie să-ți găsești un job, fie să ți-l schimbi pe cel actual!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Șase tehnici pentru gestionarea conflictelor la job

Evită aceste greșeli de începător la interviu

Cum să obții primul job dacă nu ai experiență?

A fost util articolul? 3
obiective 2019obiective profesionaleplanuri 2019

Leave a Reply