• 19 Jun. 2016
  • 3 min

Ce poți face vara pentru cariera ta

Folosește cele mai relaxante momente estivale pentru a afla lucruri noi, dar, mai ales, pentru a socializa. Jobul acela pe care ți-l dorești de mult poate apărea la o petrecere pe terasă sau după ce ai citit o carte pe plajă care ți-a schimbat perspectiva.

Știm, știm, vara e timpul pentru relaxare, parcă ai da biroul pe o terasă răcoroasă sau pe un șezlong și un cocktail pe plajă. Îți planifici să pleci mai devreme de la birou pentru a te bucura de o ieșire cu prietenii la o limonadă rece. Parcă nu îți stă gândul la job și la activitățile care te-ar putea ajuta să termini vara într-o nouă poziție și o nouă companie. Avem câteva planuri pe gustul tău, astfel încât să te bucuri de zilele frumoase de vară, dar să investești, în același timp, și în carieră.

1. Citește acele cărți din care îți iei energia și inspirația

Ai câteva cărți pe noptieră sau pe birou cam de la începutul anului pe care nu ai apucat să le termini. Abia aștepți vacanța pentru a te bucura de ele. La plajă, merg bine și cărțile de carieră. Găsești inspirație în cărțile anului 2016, recomandate de Forbes, sau poți alege acele cărți simpatice care te învață cum să îți reduci timpul de lucru și să te bucuri de viață, notează Themuse.com/advice/.

2. Mergi la petreceri la plajă, pe terasă

Onorează petrecerile verii sau fii cel care dă startul acelor petreceri estivale unde colegii să-și aducă 2-3 prieteni. Sigur, printre BBQ, happy hours și muzică, nimeni nu se va gândi în mod direct la job. Dar poți folosi oportunitatea pentru a cunoaște oameni noi. Cu un pahar cu vin poți să treci pe la fiecare grup și poveștile, schimbul de experiențe și contactele vor veni atât de natural. Fără efort, investești frumos și plăcut în cariera ta, iar lista ta de prieteni devine semnificativă chiar de a doua zi.

3. Bucură-te de prânzuri lungi de vară

 

Profită de zilele frumoase de vară pentru a fixa întâlniri la prânz cu profesioniști. Alege prieteni sau oameni pe care i-ai cunoscut recent din companii unde ai vrea să lucrezi. Vrei să avansezi în carieră? Alege mentori sau acei prieteni care au ajuns deja în poziția pe care ți-o dorești. O alegere inspirată este și o ieșire la masă cu un coleg pe care vrei să-l cunoști mai bine.

4. Fă o listă a companiilor care îți plac

 

Într-o după amiază leneșă de vară, delectează-te navigând online în acele companii unde ți-ar plăcea să lucrezi. Caută păreri, privește pozele de pe rețele de socializare și alege companiile pe care să le urmărești pe rețelele de socializare. Documentarea va fi eficientă pentru momentul în care te vei decide să-ți schimbi jobul.

5. Descoperă un nou hobby

 

De fiecare dată când practici un sport sau o activitate care îți place, creierul tău se dezvoltă. Propune-ți că în această vară să înveți ceva nou care să te bucure: un sport acvatic, dansuri, pictură în aer liber etc. Toate îți dau o stare de bine: mâinile, inima și creierul sunt implicate și îți transmit stimuli buni.

6. Visează cât e ziua de lungă

 

Da, e permis. Ar putea suna amuzant, dar acolo, pe șezlong sau în hamac, în timp ce te bucuri de relaxare și de un cocktail, poți să reflectezi la cariera ta. Gândește-te la ce faci bine, la ce ai putea să îmbunătățești și la planul tău pentru următorii ani. Mediul și briza așa plăcută te pot motiva să faci câteva rezoluții pe care să le pui în aplicare când revii din vacanță. Oferă-ți libertatea de a visa la un job mai bun sau chiar la acel plan pentru afacerea ta. Mintea ta este relaxată și ideile bune vor apărea natural. Și, da, e simpatic să notezi acele idei wow care îți vin pe plajă, precizează Themuse.com/advice/.

7. Deconectează-te

 

Alege să te încarci cu energie bună prin deconectarea completă de la telefon, calculator, tabletă, cel puțin pentru o săptămămână. Oferă privirii și creierului un restart bine meritat astfel încât să te întorci cu bună dispoziție și idei bune la birou.

 

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply