• 19 Sep. 2017
  • 2 min

Dream Job – Cele mai faine joburi din lume

eJobs Dream Job
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Există o mulțime de posturi disponibile pe piața muncii, pentru care selecția este atât de dură, cum este cel de astroanut , astfel încât, pentru mulți, jobul acesta rămâne la stadiul de vis. Altele sunt mai palpabile, dar încă nu și-au găsit locul în nomenclatorul oficial de meserii. Printre ele se numără posturile de specialist social media și designer de interior, domenii care se studiază în facultăți de câțiva ani buni deja și nu mai reprezintă niște intrări proaspete pe piață. Dar pe lângă acestea mai există și poziții unice în lume.

Acestea se încadrează perfect în poziția de dream job pentru multe persoane și încă nu și-au găsit nici ele locul în niciun nomenclator din lume. Iată trei dintre aceste joburi de vis dedicate celor pasionați de călătorit, relaxare și delicii culinare:

1. Îngrijitor insulă tropicală

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să ai o insulă superbă în Filipine, pe lângă Noua Zeelandă sau Sri Lanka? Să îți construiești o căsuță, să ai de toate și tot timpul liber de petrecut pe plajă înotând cu broaștele țestoase? Surprinzător de multe persoane bogate și-au îndeplinit acest vis, achiziționând o insulă privată și construindu-și vile pe ea pentru a-și petrece concediile acolo. Problema e: ce se întâmplă cu aceste insule când nu e proprietarul acolo? Aici intră în peisaj îngrijitorii de insule tropicale, care vin de obicei în familii. Cerințele postului sunt: cunoștințe de mecanică, noțiuni despre bărci și yacht-uri, navigație pe mare, cunoștințe de bază despre radio și telecomunicație și, desigur, îngrijirea gospodăriei și alimentarea ei constantă cu toate cele necesare, care trebuie aduse de pe continent ocazional. Jobul necesită implicare 24/7, dar în multele luni din an când proprietarul nu e acasă, insula e a ta pentru relaxare! Asta da dream job!

2.  Adormit de profesie

Pentru a înțelege mai bine nevoile astronauților în condiții de zero gravitație, majoritatea programelor spațiale din lume conduc cercetări ample cu voluntari care trebuie să rămână în pat luni de zile. Un astfel de studiu realizat de NASA, Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu în SUA, prevede ca voluntarii care aplică și sunt aleși să rămână culcați în pat timp de 30 sau chiar 60 de zile. Toate activitățile normale ale traiului uman trebuie făcute în aceeași condiție, de la mâncat la mersul la toaletă, care nu prea mai implică mers în cazul de față. E un job destul de dificil, dar plata este pe măsură, remunerația ajungând chiar și la 18.000 de dolari pentru 60 de zile!

3. Videochat culinar

În Coreea de Sud, sute de oameni câștigă chiar și 10.000 de dolari pe lună mâncând în fața camerei. Unii dintre noi de abia așteaptă să mănânce singuri ca să înfulece totul din farfurie fără niciun pic de eleganță. Sud-coreeni, în schimb, nu suportă să ia masa singuri. Așa s-a dezvoltat Mukbang, o formă de videochat culinar, în care vloggeri (bloggeri care creează conținut video) deveniți faimoși mănâncă în fața camerei ca cei care îi urmăresc să nu se mai simtă singuri la masă. Aceștia își pregătesc, de obicei, cantități enorme de mâncare, iar video-urile live se lungesc până când masa bogată și gustoasă se apropie de final. Banii provin din sponsorizări ale brandurilor de food și din comisionul plătit de către cei care vizionează.

 

Aceste joburi încă nu au apărut pe piața muncii din România, dar noi ne ținem urechile ciulite pentru momentul în care vor intra și la noi. Până atunci, ți-am pregătit sute de mii de joburi interesante din domeniul tău. Intră pe www.ejobs.ro și găsește-ți jobul de vis!

A fost util articolul? 3
  • AvatarAnica Mihai-Cristian zice

    I like. i wann. i dooo

Leave a Reply