• 20 Nov. 2018
  • 2 min

(PROMO) Cum îți finanțezi studiile în străinătate cu un credit nebancar

credit nebancar

Experiența în afara țării este extrem de valoroasă pentru un student și foarte bine văzută de viitorii angajatori. Este o oportunitate de a-ți îmbogăți CV-ul, însă ce poți face când nu dispui de un buget potrivit pentru aceste studii? Un credit nebancar îți poate fi de ajutor pentru că ai alte condiții decât la creditul bancar. 

Universitățile de prestigiu din străinătate sunt foarte bine cotate, însă au taxe chiar și de ordinul miilor de euro. Pentru mulți, acestea sunt mult peste posibilitățile financiare.

În cazul în care îți dorești să îți continui studiile în străinătate, dar nu dispui de suficiente mijloace materiale, ai la îndemână o modalitate rapidă pentru a face rost de bani rapid. Dacă ai împlinit 18 ani și ai un oarecare venit stabil, poți solicita un credit nebancar de la un IFN. Procedura este extrem de simplă și se desfășoară exclusiv online.

credit nebancar

Pentru a accesa un credit nebancar trebuie să ai minimum 18 ani și să ai un venit stabil.

Cum aplic pentru un credit nebancar?

Dacă nu ești familiarizat cu împrumuturile nebancare, poți utiliza serviciile gratuite de comparare a creditelor online de tipul Matchbanker.ro. Este suficient să le accesezi site-ul pentru a vedea o listă amplă de credite nebancare disponibile. În cazul în care ai dubii cu privire la limita de vârstă impusă de furnizorii de credit, acestea sunt menționate în dreptul fiecărui credit nebancar.

Pentru IFN-uri, limita de vârstă este de 18, 19 sau 21 de ani. Pe lângă vârsta solicitantului, important este ca acesta să aibă un venit stabil. Acesta poate proveni din orice sursă, de exemplu salariu lunar, indemnizații, ajutor financiar de la apropiați etc. Este important pentru creditori să se asigure că solicitantul poate suporta valoarea totală a împrumutului.

 

Cum rambursez un credit nebancar?

Odată ce dispui de bani, poți rambursa împrumutul fie în numerar, ori prin transfer bancar. IFN-urile sunt extrem de flexibile în ceea ce privește acomodarea creditelor, cu o singură condiție: să nu se depășească data scadentă. În acest caz, solicitantul va avea de achitat dobânda penalizatoare, care de cele mai multe ori are valori foarte ridicate.

În cazul în care nu depășești termenul-limită impus de creditor, poți face rost de banii de care ai nevoie fără să fie nevoie să plătești nimic în plus, adică fără dobândă! În acest mod, îți vei putea plăti taxele de școlarizare pentru anul care urmează, având aproximativ 45 de zile la dispoziție până la acomodarea împrumutului.

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole pe aceeași temă:

Descoperă ofertele de studiu în străinătate!

Ești student? Cu ce te ajută în viitoarea carieră o experiență internațională?

A fost util articolul? 0
credit nebancarstudent

Leave a Reply