• 21 Sep. 2018
  • 2 min

Descoperă ofertele de studiu în străinătate!

universități
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Te-ai gândit să pleci la studii în străinătate, dar nu știi exact spre ce domeniu sau universitate să te orientezi? Poți afla mai multe despre studiile liceale și universitare în străinătate chiar în acest weekend, la târgul World Education Fair din Capitală. În cadrul evenimentului vor participa instituții de învățământ (școli, licee și universități) din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada. 

Totodată vei putea interacționa cu reprezentanții școlilor și universităților din străinătate care îți va pune la dispoziție mai multe informații despre opțiunile de studiu în străinătate și te vor ghida exact către domeniul și instituțiile din aria ta de interes.

Ce domenii vei descoperi la târg?

În Marea Britanie crește interesul pentru studiul domeniilor creative și asta pentru că se estimează că până în 2030 se vor crea peste 1 milion de locuri de muncă în industriile creative. Alte domenii de studiu care au o ascensiune incredibil de rapidă la nivel internațional sunt cele din zona de tehnologie, inteligență artificială sau cele legate de analiza și abordarea fenomenului generic denumit big data. 

“Putem spune că specializările de nișă sunt o nouă tendință în educația internațională, mai ales în Marea Britanie. Și asta în principal pentru că piața muncii solicită mediului universitar această abordare, în special prin noile joburi oferite”, spune Ana Maria Papp, Manager Deptartament Universități din Străinătate, IntegralEdu.

În afară de specializările din zona tehnică sau științifică pentru care tinerii români sunt foarte căutați în afară, universitățile au dezvoltat noi domenii de studiu, având în vedere că piața muncii solicită mediului academic specialiști cu background consistent de nișă.

“În general, percepția pe care o avem față de studiile în străinătate, este că universitățile sunt interesate doar de tineri olimpici la matematică, chimie sau alte materii, care pot performa în zona tehnico-științifică. Însă este o abordare greșită pentru că mediul universitar oferă oportunități în domenii la care mulți nici nu se gândesc”, mai spune Ana Maria Papp. Spre exemplu, la târg vor fi specializări precum operarea yachturilor, management în hipism, producția de vin, design floral sau tehnică și business în domeniul DJ și clubbing.

World Education Fair va avea loc în zilele de 22 și 23 septembrie la Hotel Radisson Blu din București.

 

 

Citește și:

7 semne că jobul nu te mai mulțumește

De ce pasiunea e mai presus de orice scuză

Iubește ceea ce faci chiar dacă nu ai jobul ideal

A fost util articolul? 1
jobstrăinătatestudiiuniversități

Leave a Reply