• 11 May. 2020
  • 3 min

Cum poți obține un loc de munca pe val în acest moment

Cum poți obține un loc de munca

Piața de recrutare este din nou în creștere după o perioadă îndelungată de stagnare, iar asta îți oferă ție o șansă în plus de a găsi un loc de munca potrivit. Însă cum în acest moment mai mult de 300.000 de persoane au contractul de muncă încheiat și concurența pentru joburi este una ridicată.

Ești curios să afli care sunt pozițiile ce au atras cele mai multe click-uri pe portalul eJobs, dar și cum îți crești șansele de a obține un loc de munca în cadrul celor aflate în topul căutărilor? Îți dezvăluim mai jos un top 5 al acestora, dar și câteva recomandări pentru a trece cu succes peste toate etapele procesului de recrutare.

Cauți un loc de munca? Pe eJobs ai la dispoziție câteva variante cu un număr sporit de anunțuri!

Asistent medical – peste 400 joburi disponibile

Domeniul medicinii se află momentan pe o pantă ascendentă, iar dacă tu te afli printre cei care au o pregătire în acest sens ai șansa de a alege cea mai bună variantă din multitudinea de joburi disponibile. De remarcat este că la multe dintre ele se acceptă și candidați în an terminal. Printre beneficii amintim programul flexibil, dar și șansa de a participa periodic la conferințe de specialitate.

Agent vânzări – mai mult de 200 joburi disponibile

Faci parte din grupul persoanelor joviale, mereu cu zâmbetul pe buze, care adoră să poarte conversații cu oameni cât mai diverși? Atunci un loc de munca pe o poziție de agent vânzări s-ar putea să fie varianta câștigătoare pentru tine. Multe dintre posturile de acest gen merg pe principiul salariu de bază + bonus de vânzări, așa că dacă ești convingător vei avea un motiv în plus de bucurie la final de lună.

Șofer – peste 180 joburi disponibile

Și zona de transporturi a avut parte de o creștere în ultimile două luni ca urmare a numărului sporit de comenzi online. Dacă vrei să-ți schimbi jobul dar să rămâi totuși în branșă sau, pur și simplu, te-ar tenta să încerci o astfel de poziție, nu vei duce lipsă de oportunități. Trebuie doar să te decizi dacă vrei sa te limitezi la transporturi interne sau ți-ar surâde și ideea transporturilor externe.

Operator call center – peste 170 joburi disponibile

Pe piața actuală a locurilor de muncă, companiile de call center joacă un rol important. Un astfel de job nu necesită de obicei experiență anterioară sau educație specifică, dar există anumite abilități de bază ale oamenilor care sunt necesare. E important să fii calm și răbdător și să te descurci de minune cu task-uri multiple. Un astfel de job îți permite adeseori să lucrezi cu jumătate de normă sau de acasă, astfel că poate fi potrivit și pentru un senior care vrea să-și rotunjească veniturile.

Lucrător comercial – mai mult de 170 joburi disponibile  

Dacă te simți bine într-un mediu cu un ritm rapid, care te stimulează și care te determină să înveți zi de zi ceva nou, atunci poziția de lucrător comercial poate fi o opțiune bună în cazul tău. Un astfel de job poate fi pe cât de satisfăcător, pe atât de provocator. El îți dă șansa de a deprinde abilități valoroase de viață și-ți va permite să crești într-o industrie în continuă schimbare și expansiune.

 

3 sfaturi care-ți sporesc șansele de a obține un job

Reia legătura cu prieteni sau foști colegi. Oamenii înțeleg că este un moment dificil și vor căuta să te ajute, pe cât posibil. Menționează-le că ești în căutarea unui loc de munca și poate-ți vor da de veste atunci când află ceva. Și foștii colegi și șefi îți pot fi de ajutor în această perioadă, deoarece îți cunosc abilitățile și etica muncii. Chiar dacă nu angajează companiile la care ei lucrează, îți pot da referințe pentru alte joburi la care aplici.

Pune-te la punct cu interviurile telefonice și video. Acum, că mulți oameni lucrează de la distanță, interviurile de angajare se realizează în mare măsură prin telefon și video. eJobs chiar a pus la dispoziția companiilor o soluție facilă pentru programarea a întâlnirilor video cu candidații. Însă tu trebuie să te pregătești pentru această nouă formulă. Ideal ar fi să exersezi cu câteva persoane apropiate pentru a te simți în largul tău când ai un interviu oficial.

Acceptă la nevoie și un post temporar. Dacă nu ai în prezent un loc de munca, aplică și joburi pe o perioadă determinată pentru a reuși să fii la curent cu plata facturilor. Dacă faci o impresie bună, un astfel de început se poate transforma într-o poziție full-time. În plus, ele constituie o bună oportunitate de a câștiga noi abilități.

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Ești mereu în siguranță când aplici pe eJobs. Iată ce măsuri luăm!

Ore suplimentare: cum se plătesc și ce trebuie să știi despre ele

A fost util articolul? 18

Leave a Reply