• 15 Nov. 2021
  • 3 min

Secretul pentru a atrage joburi de top

secretul pentru a atrage joburi de top

O căutare clasică a unui nou loc de muncă presupune în general să trimiți zeci, să te înscrii pe cel puțin 2-3 site-uri de recrutare și, dacă mai ai răbdare și putere, să dai și sfoară în țară către toți prietenii că îți cauți de lucru. E un proces lung, obositor și care îți poate pune la grea încercare rezistența și încrederea în tine.

În același timp auzim de prieteni, cunostiințe sau rude de ale noastre care nici măcar nu trebuie să caute să se angajeze, ci doar să accepte să meargă la interviurile la care sunt invitate? Oare este adevărat? Oare chiar sunt persoane care-și găsesc joburi de top fără să caute în mod activ să se angajeze?

Răspunsul este DA, chiar se întâmplă. Și se întâmplă dintr-un motiv foarte simplu: acele persoane au o credibilitate câștigată pe piață. Astfel de exemple merită studiate pentru că ele prezintă situația sublimă pe care ar trebui să ne-o dorim fiecare dintre noi. Iată care este secretul din spatele dezirabilității lor!

 

Ce anume trebuie să faci pentru a obține cu ușurință joburi de top?

Soluția este obținerea credibilității, iar aceasta este compusă din două elemente: un caracter puternic și un set de competențe critice. Caracterul puternic este construit și menținut prin gradul de seriozitate, integritate, ambiția și determinarea de a obține rezultatele dorite. Este un lucru pe care colaboratorii tăi îl vor realiza de la primul contact cu tine și această impresie li se va accentua în timp, pentru că marea calitate a unui caracter adevărat este stabilitatea în timp. Probabil că te întrebi: „Dar ce mă fac dacă simt că nu am acest caracter în momentul de față?”. În nici un caz nu trebuie să ridicăm din umeri și să plecăm mai departe dezamăgiți. Caracterul se construiește și se educă în timp, mai ales printr-un proces conștient de disciplină și de automotivare. Asta trebuie să facem și noi

Competențele critice sunt acele abilități, care aplicate zi de zi, dau naștere la rezultate extraordinare. Competențele critice sunt abilitatea de comunicare concis și la obiect, abilitatea de a lucra în echipa și abilitatea de a analiza și rezolva probleme. Ele nu sunt un dar exclusiv, oferit numai unora dintre noi la naștere, ci sunt lucruri care se pot învăța și perfecționa prin practică. Nu este greu să vedem acum de ce profesioniștii care dau dovadă de caracter și de competențe critice devin atât de credibili, încât universul business află despre ei, îi contactează și le oferă joburi de top fără că aceștia să aplice măcar pentru ele.

Întrebarea care merită să o considerăm acum este „Ce pot eu să fac pentru a-mi dezvolta caracterul și competențele critice?” astfel încât să-mi crească și mie șansele să fiu contactat/ă de companii, în loc să caut eu următorul loc de muncă dacă va fi cazul.

Soluții de dezvoltare profesională și personală sunt acum disponibile tuturor. Fie că alegi un o varianta de auto-dezvoltare prin cărți, fie că apelezi la un coach în carieră, fie că alegi să frecventezi seminarii deschise despre construirea carierei, important este să realizăm cu toții că toate aceste lucruri sunt posibile, sunt accesibile, dar vin cu o singură condiție: aceea dea avea ambiția și determinarea de a acționa susținut. Spre exemplu, dacă planifici să te reprofilezi înspre domeniul IT-ului dar nu ai încă experiență relevantă poate că ai nevoie de un curs de formare pentru a te face remarcat. eJobs România îți pune la dispoziție cursuri gratuite, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. În funcție de abilitățile tale poți urma fie cursul de tester, ideal dacă ești atent la detalii și la identificarea erorilor în site-uri sau cel de Programator Java, ideal dacă ai înclinație spre design.

Cursurile au loc online, după job, de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs). Ele te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT, se desfășoară 100% online și te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii.

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@ejobsgroup.ro

0729.729.843

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Joburi part-time care-ți permit să te dedici și vieții de familie

6 sfaturi pentru combaterea stresului la job

Expresii pe care să le eviți la interviul de angajare

A fost util articolul? 2
joburi de topsecret joburi de top

Leave a Reply