• 27 Nov. 2023
  • 2 min

Ce oportunități oferă un job într-un IMM

Ce oportunități oferă un job într-un IMM

Există IMM-uri în fiecare sector de activitate din întreaga Românie, așa că nu ar trebui să-ți limitezi opțiunile de experiență profesională, căutând oportunități doar în cadrul companiilor mari. Mai jos găsești o listă a plusurilor cu care vin întreprinderile mici și mijlocii atât pentru debutanți, cât și pentru candidații cu ceva mai multă experiență.

Cu ce beneficii vine un job într-un IMM

1. Într-o organizație mică, poți avea un impact mai mare

Procesele din companiile mici și medii tind să fie mai scurte și mai vizibile, astfel încât poți vedea efectul muncii tale relativ repede. În plus, cu cât o companie este mai mare, cu atât există mai multă birocrație. Toată lumea știe că, atunci când lucrezi pentru o companie mare, există mai mulți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a face ceva. IMM-urile, pe de altă parte, tind să aibă mai puțină birocrație, mai puțină organizare și mai puțină complexitate. Într-o afacere mică este mai simplu să navighezi prin labirintul organizațional pentru a ajunge la persoanele de care ai nevoie.

 

2. Ești expus la diferite arii de activitate într-un IMM

Munca într-un IMM îți poate oferi o expunere mult mai largă la diversele activități din cadrul companiei, deoarece toată lumea într-o astfel de organizație tinde să îndeplinească mai multe roluri simultan.

 

3. Te faci mai ușor remarcat

Într-o companie mare, există mai multe niveluri de management, ceea ce înseamnă multe persoane diferite care iau o parte (sau tot) creditul pentru ceea ce faci. Acest lucru este mult mai puțin probabil să se întâmple într-un IMM. În plus, este mai ușor să te faci observat, ceea ce îți oferă ocazia de a-ți lăsa cu adevărat amprenta. Iar asta îți va îmbunătăți potențialul de creștere în carieră.

 

4. Și beneficiile pot fi mult mai atractive

Flexibilitatea într-un IMM se extinde și când vine vorba de beneficii și avantaje. Deoarece aceste companii sunt mai mici și au mai puțini angajați de gestionat, pot oferi lucrătorilor mai multe beneficii croite fix după nevoile lor. Ele își pot permite să fie flexibile cu programul de lucru și e mai ușor să negociezi în cazul lor diverse avantaje, deoarece lucrurile nu sunt gestionate la fel de strict.

 

5. Poți promova mai repede

Munca într-un IMM oferă candidaților talentați posibilitatea de a progresa mai repede în carieră. În organizațiile mari, poate exista o lungă coadă de profesioniști talentați care așteaptă șansa de a avansa. Așadar, chiar dacă ești gata să-ți asumi responsabilități suplimentare, există mai puține opțiuni de avansare. În schimb, într-o companie mică, rolul tău se poate schimba cu ușurință după un an sau doi petrecuți acolo. Chiar dacă nu există un post vacant pentru promovare, s-ar putea crea un nou rol ca recompensă pentru realizările tale.

 

6. Într-un IMM ai mai multe oportunități de inovare

IMM-urile sunt adesea cele mai inovatoare firme. Ele au capacitatea de a răspunde rapid la schimbările de pe piață și vin cu soluții creative atunci când dezvoltă noi produse. Implicarea în proiectare, cercetare și dezvoltare poate fi plină de satisfacții atunci când îți vezi o idee care prinde viață, dar și când îți este recunoscut creditul pentru realizările tale.

Există multe IMM-uri pe care persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă ar trebui să le ia în considerare. În timp ce companiile mai mari pot avea un brand recognoscibil sau pot părea mai stabile, IMM-urile au la rândul lor multe de oferit. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele prezentate de jobul într-un IMM. Deci, dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau doar vrei să vezi ce oportunități mai există pe piață în acest moment, amintește-ți un singur lucru: un brand arhicunoscut nu e o garanție sigură a fericirii la job.

 

Ți-a plăcut acest articol care prezintă beneficiile cu care vine un job într-un IMM? Citește și:

Ce faci dacă întârzii la interviul de angajare

Echipa eJobs te inspiră cu acte de curaj în carieră

Cheia succesului stă în oamenii cu care lucrezi

 

A fost util articolul? 4
IMMplusuri IMM

Leave a Reply