• 31 Jan. 2024
  • 2 min

Descoperă domeniile cu cele mai multe joburi remote

Descoperă domeniile cu cele mai multe joburi remote

După ce au avut ocazia de a testa pe perioada pandemiei modul de lucru remote, multe persoane au fost cucerite de el și și-au dorit să transforme o situație temporară într-o constantă a vieții lor profesionale. Cum se prezintă în acest moment numărul de oportunități profesionale care permit munca de acasă? Care sunt domeniile în care-ți este cel mai ușor să le găsești? Cât de acerbă este concurența pentru ele? Îți spunem în cele ce urmează!

„2024 pare că va continua tendința de a migra mai degrabă în direcția reîntoarcerii la birou sau cel puțin a trecerii din zona de remote în cea hibrid. Deja în prima lună a anului vedem o creștere a numărului de joburi care cer prezența la birou și o scădere a celor care permit angajaților să lucreze de acasă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România. 

 

Spre ce domenii ar fi bine să te îndrepți dacă-ți dorești joburi remote

Iar asta înseamnă că dacă îți dorești să continui în această direcție ar fi bine să te orientezi în 2024 către companii și domenii care oferă o astfel de opțiune. În luna ianuarie, au fost postate peste 1.200 de locuri de muncă remote, dintre care jumătate au fost postate de angajatorii din sectorul call-center / BPO. Un sfert aparțin companiilor de asigurări, iar restul, în ordine descrescătoare, celor din IT / telecom, servicii, educație / training, financiar / bancar și advertising / marketing / PR. 

 

Cum se prezintă concurența pentru joburi remote

În ceea ce privește aplicările, cifrele arată o tendință invers proporțională: în timp ce angajatorii scot în piață preponderent poziții care cer prezența la birou, mulți dintre cei care aplică sunt din ce în ce mai interesați de opțiunea de a lucra de acasă. Astfel, dacă 4,1% din numărul total de joburi sunt remote, procentul aplicărilor pentru acestea crește la 14% din totalul de aplicări. Din cele 1 milion de aplicări înregistrate în luna ianuarie, aproape 140.000 au mers către joburi remote. Cei mai mulți au aplicat la anunțurile postate de angajatorii din call center / BPO, IT / telecom, retail, servicii și advertising / marketing / PR.

 

Influențează modul de lucru salariul?

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial al eJobs, salariul mediu net pentru cei care lucrează remote este de 5.000 de lei pe lună. Bogdan Badea adaugă: „Modul de lucru – remote sau de la birou nu influențează în mod necesar salariul oferit la angajare, însă cei care lucrează exclusiv de acasă pot pierde o parte din beneficiile extrasalariale pe care le au angajații care vin la birou, cum ar fi decontarea transportului, masajul la birou, prânzul oferit de angajator sau orice alt tip de stimulente care sunt oferite în interiorul spațiului de lucru”.

 

Ți-a plăcut articolul ? Citește și: 

Secretele unui stil de leadership care inspiră și motivează

6 întrebări pe care le poți primi la interviu pentru un job part-time

 

A fost util articolul? 18
joburi remotetendinte munca de acasa

Leave a Reply