• 21 Jan. 2019
 • 2 min

Ești sudor și îți cauți un loc de muncă? Află câți bani să ceri la interviu!

sudor

Un sudor din București câștigă, în medie, 3.600 de lei net pe lună, potrivit www.Paylab.ro, primul comparator de salarii din România, lansat de eJobs.ro. Valoarea însă variază în funcție de orele lucrate, performanța de care dă dovadă, cifra de afaceri a companiei sau regiunea în care locuiește.

Prin urmare, un sudor din București, poate avea un salariu mai mare decât media națională, care este de peste 2.700 de lei net pe lună. Capitala este, astfel, locul în care salariile oferite pentru jobul de sudor sunt cele mai mari în comparație cu alte regiuni ale țării.

În topul regiunilor unde sudorii sunt plătiți bine se mai află Nord-Vestul și Centrul țării. Aici, spre exemplu, salariul mediu pe care îl poate câștiga un sudor depășește 2.900 de net pe lună.

La pol opus, cele mai mici salarii pe care le poate primi un sudor, sunt oferite de angajatorii din Sud-Vest Oltenia, unde câștigul nu depășește 1.900 de lei net pe lună, mai arată datele Paylab.

Cât de căutați sunt sudorii?

Meseria de sudor a devenit tot mai rară în piața muncii, mai ales pentru că tinerii de astăzi nu se orientează spre școli profesionale care să îi pregătească, ci mai degrabă preferă să-și continue studiile în licee teoretice. România duce însă o lipsă acută de oameni calificați și angajatorii caută de zor oameni pentru posturi de sudori sau lăcătuși, oferindu-le salarii peste nivelul mediu pe economie. Situația aceasta se explică și prin faptul că o mare parte din personalul calificat existent în țară a ales să plece în străinătate, unde se oferă salarii mai mari decât în România. Spre exemplu, în Slovacia un sudor câștigă poate să ajungă la un salariu și de peste 5.000 de lei/net pe lună.

Cum să te pregătești pentru această meserie?

Pentru meseria de sudor nu este necesar să ai studii superioare. Este, însă, o meserie care presupune anumite cursuri și calificări. Acestea pot fi dobândite și în urma absolvirii unor școli profesionale. Aici ai de unde alege, căci sunt destul de mulți angajatori care au creat propriile școli profesionale duale, în care își pregătesc viitorii angajații.

 

Unde poți să aplică?

Anunțurile postate în momentul de față pe site-ul de recrutare eJobs.ro arată că piața muncii are nevoie de sudori. Spre exemplu, poți alege din cele aproape 200 de joburi disponibile pentru sudori.

 

Paylab te ajută să afli ce salariu să ceri la interviu

Prin intermediul Paylab România, poți afla mai multe date salariale comparative despre poziția ta. Acesta îți oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și AppStore.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

De ce nu fac angajatorii salariile publice

Ce meserii poți să înveți și să practici la orice vârstă

Află ce salariu să ceri ca electrician în București

A fost util articolul? 4
sudorviitorii meseriași
 • AvatarUrleanu zice

  Doresc o firmă serioasă ca să mă pot angaja că sudor

 • AvatarNeselean Florin Stefan zice

  Oriunde in tara

  • Bună, Florin,

   Te rugăm să suni la (021)9124 și colegii noștri, consilieri în carieră, te vor ghida.

Leave a Reply