• 4 May. 2018
  • 2 min

Importanța specializării pentru a obține un job în domeniul IT

job în IT Academia Credis
Autor
Florentina Bob
Florentina Bob Contributor // Business Development Manager la Academia Cred... Arată mai mult

Suntem cu toții de acord că un pas important în obținerea unui job este reprezentat de specializare, uneori chiar mai important decât de experiența de muncă, iar training-urile pot deschide uși spre oportunități nebănuite.

La fel ca orice domeniu, recrutorul din IT vrea să vadă în tine o deschidere spre cunoaștere, să găsească în tine anumite abilități și o dorință de creștere. Într-o lume în care în ultimii ani tehnologizarea a luat un avânt considerabil este important ca acreditările și certificările deținute de inginerii IT să fie la zi cu noile tehnologii. Acest lucru presupune învățarea continuă și o investiție constantă în dezvoltare personală și profesională.

Merită să investesc în cursuri?

Răspunsul este „da”! Este cel mai important pas pe care îl poți face pentru o carieră de succes, deoarece intri în contact cu oameni specializați, de la care vei avea multe lucruri de învățat, și practici bazele teoretice ale domeniului de care ești interesat. Rotițele vor începe ușor, ușor să fie puse în mișcare, iar planurile tale vor deveni tot mai mărețe pentru că training-urile îți vor oferi un plus de motivare și încredere.

 

Mai mult decât atât, nu poți ști în fața cui te vei face remarcat. Toate companiile sunt în căutare de oameni valoroși în IT, inclusiv companiile organizatoare de training-uri. Te-ai gândit vreodată că există posibilitatea să rămâi angajat chiar la furnizorul de servicii de training? Sau că aceștia au parteneri interesați de absolvenții programelor de specializare? Tot ce trebuie să demonstrezi e că ești perseverent și entuziast în dorința ta de învățare și, nu în ultimul rând, că ești open-minded, iar joburile pot veni de la sine.

De unde să încep?

Cei de la Academia Credis au multe astfel de povești de succes, inclusiv povești ale trainerilor actuali, o bună parte din echipă începându-și drumul din perspectiva inițială de cursant. În timpul programului de studiu ales, aceștia au fost remarcați și au primit propunerea de a rămâne în cadrul Academiei în calitate de traineri, iar pe parcurs au primit numeroase oportunități de a se implica în multiple proiecte derulate în parteneriat cu organizații mari din industrie.

 

Oportunitățile sunt deschise în continuare, cursanții ce trec pragul Academiei Credis fiind încurajați să fie perseverenți, să învețe și să investească în viitorul lor prin participarea la cursurile de specializare, pentru ca mai apoi să poată fi recomandați către parteneri din industrie pentru un job în IT.

Start Carieră în IT

Un proiect unic pe piața din România, ce include certificări recunoscute la nivel global, precum și posibilitatea încadrării într-un stagiu de internship, se numește Start Carieră în IT și încurajează persoanele aflate la început de drum, precum și persoanele care doresc o reconversie profesională.

 

Participând la acest program, cursanții au șansa de a fi recomandați către companii naționale și multinaționale, unde acum, o parte dintre foștii cursanți ocupă poziții de team-leaderi ai echipelor IT, de administratori de rețea și suport IT.

 

Așadar, fie că ești la început de drum în carieră, fie că dorești o reconversie profesională sau pur și simplu vrei să îți reamintești, însușești sau să dezvolți ceea ce deja cunoști, training-urile de specializare reprezintă o oportunitate reală de a-ți găsi un job în IT.  

 

Citește și:

Ghid complet pentru o reconversie profesionala ca la carte

Ce trebuie să știi dacă vrei o carieră în domeniul IT?

7 semne că facultate pe care ai ales-o nu ți se potrivește

Cu ce te ajută în viitoarea carieră o experiență internațională?

A fost util articolul? 7
carierainternshipjoburireconversie profesionala

Leave a Reply