• 21 Sep. 2020
  • 2 min

Pregătește-te pentru interviu în 30 de minute

interviu angajare

Ai aplicat la mai multe joburi, unele poate similare cu poziția pe care o deții acum, altele complementare cu experiența ta de muncă de până acum. Ia în calcul că pentru fiecare aplicare ai șanse să fii chemat la interviu angajare, acea întâlnire cu recrutorul, care, probabil, îți creează neliniște. Și nu ești singurul în această situație. Conform unui studiu eJobs, mai mult de jumătate dintre candidați se tem ca nu au atitudinea potrivită și că vor părea nesiguri pe ei, din cauza emoțiilor.

O pregătire scurtă și eficientă pentru interviu angajare îți poate da încredere.

Pregătirea nu ar trebui să dureze mult și nici să necesite alte resurse în afara unei conexiuni la internet. Presupunând că ai citit descrierea job-ului cu atenție înainte de a aplica, că ți-ai completat CV-ul și ai scris mesajul de intenție în funcție de aceasta, cel puțin teoretic ar trebui să fii pregătit pentru a-ți susține poziția de candidat. Practic, uneori se întâmplă ca interviul să fie programat la câteva săptămâni de la aplicarea ta, așa că nu strică să-ți reamintești un pic cerințele postului și să citești mai multe despre companie. Pentru rezultate optime, îți poți structura pregătirea interviului în următorul mod:

 

1. Amintește-ți cerințele postului (5 min)

Sigur nu ai omis ceva din anunțul de job? Recitește-l cu atenție atât la aspectele la care te pricepi cel mai bine, cât și la aspectele care îți sunt mai puțin familiare, pentru a-ți face o imagine de ansamblu a așteptărilor angajatorului. Compară aceste cerințe cu CV-ul tău și gândește-te rapid la posibilele întrebări pe care le-ar putea avea recrutorul pe baza acestora.

2. Caută mai multe informații despre companie (10 min)

Chiar dacă te-ai documentat despre companie la momentul aplicării, e bine să îți reîmprospătezi memoria cu niște detalii noi. Caută site-ul companiei, pagina sa de Facebook, de LinkedIn și citește mai multe despre misiunea organizației, valorile sale și echipă.

3. Pregătește-ți propriile întrebări (5 min)

În funcție de informațiile pe care le afli în timpul documentării, pregătește-ți câteva întrebări despre lucrurile suplimentare pe care vrei să le afli: câți oameni sunt în departamentul tău, cine îți va fi managerul direct (dacă obții postul), cum poți evolua în companie. Dacă te gândești un pic și la problemele pe care poate le-ai întâmpinat la fostele joburi, cu siguranță vei găsi câteva întrebări tocmai bune de pus recrutorului. Astfel arăți preocupare pentru viitorul job și compensezi acele situații în care poate nu știi răspunsul la toate întrebările recrutorului. 

4. Pregătește la interviu angajare un mic discurs despre calitățile tale (10 min)

Imaginează-ți că intri într-un lift cu managerul unei companii la care ți-ar plăcea să lucrezi. Ce i-ai spune despre tine ca să-l convingi să te angajeze cât timp urcați câteva etaje? Acest exercițiu este cunoscut sub numele de „elevator pitch”, o prezentare personală care nu ar trebui să dureze mai mult de un minut. În cazul interviului, recrutorul deja îți cunoaște un pic nivelul de experiență și cunoștințele, așa că gândește-te și la calitățile care nu se observă așa ușor dintr-un CV. Pregătește-te să-ți susții aceste calități, vorbind de două-trei experiențe anterioare care te-au ajutat să fii mai bun în ceea ce faci.  

Tratează orice interviu angajare cu seriozitate, chiar înainte de a te prezenta la compania care te-a invitat la întâlnire. Aplică pe www.eJobs.ro și poți fi chemat la un interviu online, pe care-l susții din confortul casei tale și poate cu mai puține emoții decât în cazul unui interviu față-n față cu recrutorul. În plus, ai și mai mult timp pentru a te pregăti.

Citește și alte articole despre interviu angajare:

Mărește-ți șansele de a fi chemat la interviurile de angajare

Cum poți afla salariul oferit de companie înainte de interviu

Evită aceste greșeli de începător la interviu

A fost util articolul? 49
  • AvatarGeorge zice

    Vreau sa am un loc Bunu de angajare

Leave a Reply