• 20 Apr. 2021
  • 3 min

Cum știi că a venit momentul să-ți schimbi locul de munca

Cum știi că a venit momentul să-ți schimbi locul de munca

O sǎptǎmânǎ bunǎ la locul de munca, alta mai puţin bunǎ, o lunǎ cu rezultate excelente, altǎ lunǎ cu rezultate nu tocmai mulţumitoare. Mai mult decât atât, cu cât zilele trec ȋn actuala companie pentru care lucrezi, cu atât te simţi mai deconectat şi demotivat de mediul ȋn care activezi. Sau, la polul opus, poate te simţi foarte bine ȋn cadrul companiei ȋnsǎ nivelul salarial nu corespunde ȋntocmai cu ceea ce-ţi doreşti şi nici nu prea poţi sǎ faci economii ori sǎ promovezi profesional. Vibe-ul este ok, colegii minunaţi, dar profesional simţi mai degrabǎ o involuţie.

Sigur, existǎ şi diverse alte scenarii cum ar fi un program strict de lucru, stresul organizaţional, plictiseala, nevoia de a ieşi din zona de confort, acceptarea unor noi provocǎri profesionale etc., care sǎ te facǎ sǎ-ţi doreşti o schimbare a jobului, ȋnsǎ cum poţi şti concret ce hotǎrâre sǎ iei? Şi, mai presus de atât, când şi cum este declanşatǎ aceastǎ dorinţǎ de a schimba locul de munca? Iată câteva semnale pe care nu ar trebui să le ignori:

 

1. Te chinui sǎ ajungi la muncǎ şi de obicei ȋntârzii

Dacǎ observi cǎ nu prea mai ajungi la timp la locul de munca sau faci eforturi mari chiar şi pentru a te organiza cu lucrul de acasǎ, e cam clar cǎ entuziasmul tǎu a cam scǎzut faţǎ de actualul job şi cǎ o altǎ perspectivǎ ţi-ar putea readuce pasiunea şi puterea de organizare. Pe de altǎ parte, dacǎ ai muncit foarte, foarte mult, inclusiv suplimentar, poate este cazul sǎ te gândeşti la o vacanţǎ prelungitǎ ca sǎ revii cu forţe noi pe „câmpul de luptǎ”. Astfel poate nu mai este nevoie să schimbi locul de munca ci doar de odihnǎ. Totuşi, dacǎ şi dupǎ vacanţe, tot ȋţi vine greu sǎ te duci la slujbǎ, sǎ ȋţi gestionezi sarcinile zilnice, sǎ rezişti pânǎ la final de program şi te uiţi mai mereu la ceas având impresia cǎ timpul trece incredibil de greu, atunci acestea sunt „simptome” seriose ce te anunţǎ cǎ un alt job te poate revitaliza.

Simți că marele impediment în acest moment este frica ta de schimbare? Iată un articol care te poate ajuta să o depășești!

 

2. Locul de muncǎ îţi afectează viaţa personală

Dacă efectuezi prea multe ore suplimentare sau activitatea pe care o desfăşori a început să-ți displacă atât de mult încât ai stări de furie, anxietate, neplăcere etc., atunci acest context poate fi „un focar de griji si motive”. Un nou job poate fi o soluție pentru a-ți recăpăta echilibrul, motivația, starea de spirit și entuziasmul.

 

3. Te tot gândeşti la o nouǎ carierǎ sau la aceeaşi carierǎ, însă într-o altă companie

Stările de disconfort încep să se accentueze și să te gândești în pauza de masă sau chiar în timp ce munceşti la o nouă carieră ori sǎ o continui pe cea pe care o ai însă într-o altă companie. Deja începi să te uiți peste anunţuri de angajare, cochetezi cu ideea deschiderii unei afaceri dar nu eşti prea sigur de unde să începi.

Nu știi dacă ar trebui să-ți schimbi cariera sau doar jobul? Acest articol te ajută să iei o decizie!

 

4. Resimți jobul tǎu ca pe un obstacol greu de trecut

Este adevǎrat, poţi sǎ ajungi ȋntr-o stare mentală care nu te mai lasă să te concentrezi 100%, iar când ajungi acasă alegi dormi sau să te uiți din pat la un serial. Deja dacă eşti într-o astfel de situație, corpul și mintea ta îţi oferă indicii clare că este urgent să faci o mutare: fie un nou job, o nouă carieră sau să pui bazele propriei afaceri.

 

5. Compania actuală nu-ți satisface nevoile financiare

Da, se prea poate întâmpla să lucrezi de foarte mult timp într-o companie, să munceşti chiar şi suplimentar dar, financiar, la finalul lunii să consideri că nu merită efortul și că, din punctul tău de vedere, nu primeşti o remunerație corectă. Ai propus să ți se mărească salariul și nu s-a întâmplat nimic și, te gândești, firesc, că poate în altă parte o să fii plătit mai bine. În această situație nu strică să te prezinţi la mai multe interviuri și să încerci să obții o ofertă cât mai bună pentru nevoile pe care le ai cât şi pentru expertiza pe care ai dobândit-o în timp şi care-ţi justifică astfel nivelul salarial.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

10 semnale care îți spun că e timpul să-ți schimbi jobul

5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să-ți schimbi jobul acum

6 din 10 angajați se gândesc să-și schimbe jobul în următorul an

A fost util articolul? 10
locul de muncaschimbare locul de munca

Leave a Reply