• 12 Dec. 2023
  • 3 min

Cum să profiți de sărbători în avantajul carierei tale

obiective
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Sărbătorile de iarnă reprezintă perioada ideală pentru a-ți seta obiective importante pe care să le atingi în carieră.

Astfel, dacă dorești să obții un job sau să-l schimbi pe cel curent, ar trebui să profiți de vacanță ca să te pui la punct pentru interviurile ce pot să apară. Perioada aceasta este numai bună dacă intenționezi să-ți actualizezi CV-ul, profilele create pe diverse rețele de socializare sau să creionezi viitoarele obiective în carieră.

Mai mult, în minivacanța de sărbători poți reflecta asupra pașilor următori în carieră și, totodată, poți porni în căutarea ofertelor de muncă potrivite pentru tine. Iată ce poți să mai faci în această perioadă, pentru viitoarea ta carieră. 

Obiective în carieră. Cum le poți pune la punct în perioada sărbătorilor

Profită de petrecerile de Crăciun 

Petrecerile de Crăciun reprezintă un prilej foarte bun de socializare. Networkingul te poate ajuta să-ți construiești un brand personal solid, dar și să cunoști oameni din domeniul de interes pentru tine. Poți afla ce presupune un rol pe care ți-l dorești, care este mediul de lucru în compania pe care o țintești, dar și care sunt pașii pe care să-i urmezi pentru a-ți atinge ale tale obiective în carieră. 

Pe lângă petrecerile de Crăciun, această perioadă este numai bună pentru întâlnirile cu prietenii ori cu anumiți parteneri de business pe care nu i-ai mai văzut de ceva vreme. Aceștia îți pot oferi sfaturi și idei bune care îți pot deschide anumite uși în viața profesională.

Nu te limita însă doar la contactele cu prietenii sau partenerii de business, ci încearcă să profiți și de cei ce îți sunt constant aproape, cum ar fi membrii familiei.

 

Fă-ți un plan pentru 2024 și ține-te de el

Cel mai important lucru pe care îl poți face în timpul vacanței de iarnă este să-ți stabilești un plan pentru 2024 și să te asiguri că îl și respecți. Pentru asta, va fi nevoie să-ți dai seama în ce direcție vrei să-ți direcționezi cariera. Caută oportunități în industria sau în mediul în care vrei să lucrezi. Dacă vrei să faci o schimbare majoră în carieră, abordează situația cu o atitudine pozitivă, fără să aplici extra presiune pe tine, astfel încât să faci față mai lejer schimbării. 

Oportunitățile de carieră sunt, de regulă, conectate cu așteptările personale ale oamenilor, așa că ar trebui să abordăm lucrurile holistic când decidem cum vrem să arate viitorul nostru profesional. Ar trebui să ne dăm seama care sunt valorile noastre sau abilitățile pe care am putea să le transferăm cu ușurință într-un job nou.

 

Decide ce îți dorești de la un angajator

Unul dintre cele mai importante aspecte asupra cărora trebuie să te decizi este ceea ce îți dorești de la următoarea mișcare în carieră. Gândește-te mai întâi la valorile tale și apoi la industriile în care s-ar regăsi respectivele valori. Dacă ai o industrie în minte unde ți-ar plăcea să lucrezi, evaluează-ți abilitățile și atuurile și identifică deprinderile pe care le poți translata într-un domeniu nou.

Totodată, este important să găsești compania a cărei cultură se potrivește cu personalitatea ta. Alegerea companiei, și nu în mod special a jobului, este una dintre strategiile care te pot ajuta să-ți atingi obiectivele într-un timp scurt. Astfel, e important să afli mai multe despre oportunitățile de dezvoltare din cadrul companiei, despre mediul de lucru, dar și care sunt valorile și cultura organizațională a acesteia.

 

Umple golurile

Ia-ți puțin timp și gândește-te la abilitățile pe care le-ai dobândit până acum, precum și la zonele în care trebuie să te dezvolți. Pregătește niște exemple foarte bune care să-ți evidențieze abilitățile dobândite.

Printre cele mai căutate abilități căutate de angajatori în prezent se numără comunicarea, adaptabilitatea la schimbări, capacitatea de a lua decizia și de a lucra în echipă. Iar dacă simți că există zone pe care le poți îmbunătăți, caută un curs, un training sau citește cărți ce ar putea să te ajute să-ți valorifici skill-urile sau implică-te în programe de voluntariat.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut articolul despre cum să investești în ale tale obiective în carieră? Citește și:

Ce ar trebui să știi dacă îți dorești să devii manager

A fost util articolul? 1

Leave a Reply