• 10 Feb. 2016
  • 2 min

Patru motive pentru care orice om are nevoie de un mentor profesional

Mentor

Orice angajat sau candidat aflat în cautarea unui loc de muncă are nevoie de sfaturi bune ca să se asigure că alege opțiunile corecte pentru cariera sa.

Mentorii profesionali reprezintă o categorie de oameni dispuși să-i ajute pe alți salariați sau candidați aflați în cautarea unui job să ia cele mai bune decizii pentru cariera lor. Daca ești preocupat de viitorul tau pe o piață a muncii din ce în mai competitivă ar fi bine să apelezi cu încredere la un mentor, scrie Glassdoor Blog.

Realitate obiectivă a mentorului

 

Un mentor este ancorat în realitate și nu se ferește să-ți prezinte situația așa cum este în viața de zi cu zi. Mentorul pune lucrurile în perspectivă și îți va spune ce trebuie să faci pentru a deveni mai bun, din punct de vedere profesional. Un mentor onest nu se ferește să-ți spună că ești încăpățânat sau că este timpul sa îți dai demisia de la jobul actual. De asemenea, un mentor va observa dacă ai un vis de care ai uitat. Rolul unui mentor nu este de a te face să îți pierzi încrederea în tine, ci de a te ajuta să te examinezi ca să poți evolua.

Dificultățile există pentru a fi depășite

 

Găsirea unui job poate fi o sarcină foarte dificilă, mai ales pentru un proaspăt absolvent care se pregătește să dea piept cu piața muncii. Prin urmare, găsește un mentor cu experiență în industria în care dorești să te angajezi și apelează la sfaturile sale. Sunt şanse mari ca respectiva persoană să te ajute ajuta să privești lucrurile într-un mod pozitiv și îți va arăta că există oportunități chiar și în vremuri pline de incertitudine.

Ușile deschise

 

Un mentor este o persoană deșteaptă, cu o reputație solidă și care dispune de suficient de mult timp pentru a-i ajuta pe alții. Intră în legătură cu un profesionist dintr-o anumită industrie și, dacă vrei să-ți schimbi jobul, roagă-l să te ajute cu sfaturi sau cu sugestii despre cum poți să obții un loc de muncă care, la o primă vedere, poate părea imposibil de obținut. Poate că respectivul profesionist are un prieten sau un fost coleg de lucru chiar în compania în care ți-ar plăcea să te angajezi.

Tot timpul alături de tine

 

Mentorii te ajută să-ți trasezi obiective profesionale și, de cele mai multe ori, investesc în succesul tău la fel de mult precum o faci tu. Mentorul este cel care îți arată direcția, dar tu ești cel care are nevoie să reușească. Așadar, stabilește-ți un plan și ține legătura constant cu mentorul tau.

A fost util articolul? 1

    Leave a Reply