• 29 Apr. 2021
  • 2 min

Se anunță o vară fierbinte pe piața muncii. Descoperă angajatorii ce recrutează masiv

piața muncii
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Cu 25.000 de joburi noi și 1 milion de aplicări, aprilie depășește nu doar luna precedentă, ci este foarte aproape și de nivelul din 2019 și deschide un al doilea trimestru care se anunță foarte activ pe piața muncii.

Cele 1 milion de aplicări vin din partea a 115.000 de candidați unici, dintre care 15.000 fie nu au mai fost în căutarea unui loc de muncă pe platformă, fie nu au mai avut până acum cont pe eJobs.ro.

”Vedem o evoluție a cifrelor pe care candidații, cel puțin, o așteptau de mult – a mai scăzut puțin numărul aplicărilor, dar a crescut numărul joburilor noi. Ce înseamnă asta? Că sunt candidați rămași de anul trecut fără job care au reușit să se angajeze, între timp, iar eforturile lor de căutare nu se mai derulează, în cascadă, de la o lună la alta. Numărul foarte mare de aplicări de până acum avea în spate și un număr mare de oameni care își trimiteau CV-ul de la o lună la alta pentru că nu își găseau un loc de muncă. Mai avem, desigur, de recuperat, dar cifrele încep să se echilibreze”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

 

Cei mai activi angajatori de pe piața muncii

Aproximativ 10.000 din cele 25.000 de joburi noi aferente lunii aprilie au fost postate de angajatorii din București, situație similară cu lunile și anii precedenți. Ce s-a schimbat însă față de anul trecut este o creștere exponențială a numărului de locuri de muncă noi din orașele mari din provincie. Astfel, Cluj-Napoca vine cu o ofertă de 4.500 de joburi noi, Timișoara cu 3.500, iar Iași cu 3.000. Urmează Brașovul, Ploieștiul și Constanța, fiecare cu peste 2.000 de joburi noi disponibile.

”Bucureștiul și Cluj-Napoca au fost chiar și anul trecut la niveluri similare, ritmul de angajare nu a fost foarte afectat de declanșarea pandemiei, însă pentru Iași și Timișoara vedem o triplare a ofertelor de angajare, oferte de care beneficiază atât candidații din orașele respective, cât și cei din vecinătate”, adaugă Roxana Drăghici.

Retailul a fost, în luna aprilie, domeniul pentru care s-au căutat cei mai mulți candidați, urmat de transport / logistică, prestări servicii, IT, telecom, call center / BPO și producție. Angajatorii recrutează în acest moment preponderent pentru joburi full time, adresate în special candidaților entry level și mid level. Aproape 6.000 de joburi sunt disponibile și pentru specialiști și manageri. De altfel, candidații extry level (0-2 ani de experiență) și cei mid level (2-5 ani de experiență) sunt și cei mai activi când vine vorba de aplicări, indiferent de orașul în care locuiesc sau de domeniul în care vor să se angajeze.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Ce ar trebui să știi dacă vrei să devii chimist

Cum gestionezi diverse emoții negative la job

Pare imposibil să te angajezi? Ai curajul de a schimba abordarea

A fost util articolul? 9

Leave a Reply