• 14 Jan. 2021
  • 2 min

Câte joburi au fost scoase la bătaie de la începutul anului

angajare
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Dacă ești în căutarea unui job sau vrei să-l schimbi pe cel actual, atunci trebuie să știi că peste 7.000 de locuri de muncă au fost postate de la începutul anului și până acum pe platforma de recrutare eJobs.ro, retailul, banking-ul, IT-ul și industria de telecomunicații fiind cele mai active din acest punct de vedere. Numărul de joburi a fost mai mare decât în decembrie.

”Sunt industrii care și anul trecut au avut un număr mare de joburi noi scoase în piață și care s-au bucurat, totodată, și de un interes crescut din partea candidaților. Atenția acestora a fost atrasă și de joburile care pot fi făcute de acasă. Ca new-entry pe 2020, ce merită luat negreșit în calcul și pentru începutul lui 2021 este cuvântul „acasă”, prezent în căutările de pe eJobs.ro și-n versiunile „remote” sau „work from home”, mai spune Bogdan Badea despre tendințele de angajare ale anului 2020 care vor avea continuitate și în 2021.

 

Planul de angajare – principalul obiectiv profesional în 2020

2020 a fost anul recordurilor în materie de aplicări, dar și în ceea ce privește numărul celor care au căutat să se angajeze, peste 300.000 de români făcându-și pentru prima oară cont pe eJobs.ro, anul trecut. De altfel, angajarea a fost, pe tot parcursul anului, principalul obiectiv profesional al românilor, mai mult de jumătate declarând că au în plan să-și schimbe jobul sau să se angajeze, în cazul celor care au rămas fără loc de muncă.

”Acest plan este mult mai des menționat de candidați decât dorința de a obține o mărire salarială, de primi anumite beneficii sau de a fi promovați, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Estimez că 2021 va fi un an în care vom vedea candidați extrem de competitivi, agili și care vor escalada mult mai ușor provocările de pe piața muncii. Ultimul an i-a călit și cred că vom vedea și efecte pozitive ale acelei periaode grele”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Luna ianuarie a început în forță, cu peste 500.000 de aplicări în primele două săptămâni ale anului și aproape 70.000 de oameni care și-au trimis CV-ul pentru angajare. ”Foarte important de menționat este faptul că aceste rezultate trebuie raportate la numărul de zile lucrătoare care au fost până acum în ianuarie. Media pe zi este, deci, mai mare decât în mod normal și lucrurile nu par să fie temporare. În ritmul acesta, până la finalul lunii, vom depăși 1,5 milioane de aplicări și vom atinge, din nou, un record istoric”, explică Bogdan Badea.

În acest moment, peste 16.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Ce greșeli poți face când plănuiești o reconversie profesională

Cum să faci mai practice rezoluțiile mărețe de la început de an

De ce salariul nu e totul când îți cauți primul job

A fost util articolul? 5
angajareangajarianunturi de joburi

Leave a Reply