• 19 Oct. 2022
  • 3 min

Cum să faci o reconversie profesională în cel mai bine plătit domeniu din România

reconversie profesionala
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Articol susținut de Microsoft România.

IT-ul este domeniul cu cele mai mari câștiguri salariale din România, angajatorii din țară oferind salarii, în medie, de 6.000 de lei net pe lună, potrivit Salario.ro, comparatorul de salarii marca eJobs. Astfel, tot mai mulți candidați se gândesc să facă o reconversie profesională în acest domeniu, vizând atât o sporire a veniturilor, cât și un pachet de beneficii mai atractive. Ei au la dispoziție o paletă largă de oportunități de angajare, sunt bine plătiți, iar avansul tehnologic le permite să evolueze în carieră permanent. 

Cu toate acestea, momentan, există un deficit de aproximativ 25.000 de IT-iști, iar companiile sunt dispuse să investească în specializarea celor care își doresc cu adevărat schimbarea.

Astfel, dacă te tentează o reconversie profesională sau lucrezi deja în IT, dar vrei să-ți diversifici paleta de cunoștințe, îți venim în întâmpinare cu vești bune. Producătorul de software, Microsoft, îți pune la dispoziție cursuri de IT gratuite, denumite Microsoft Virtual Training Days (MVTD). 

reconversie profesionala

Ce presupun acestea? O serie de workshop-uri gratuite în cadrul cărora poți dobândi cunoștințe tehnice din domeniul soluțiilor de tip cloud computing și nu numai. Te invităm să afli mai multe despre cursurile oferite de Microsoft în continuarea acestui articol! 

 

Devino specialist certificat de Microsoft acum!

 

Poți obține chiar și certificare gratuită

Microsoft Azure Virtual Training Day: Fundamentals

Acest curs te ajută să valorifici la maximum capabilitățile Azure, dar și să înțelegi elemente fundamentale ale mediului cloud și ale platformei cloud Azure. Acestea sunt dedicate celor care abia încep să lucreze cu soluții și servicii bazate pe cloud. După finalizarea acestui training, ai ocazia să susții gratuit examenul de certificare Microsoft Azure Fundamentals. Află mai multe detalii și despre celelalte cursuri din seria Microsoft Azure Virtual Training Day aici!

 

Microsoft Security Virtual Training Days: Modernize Security and Defend Against Threats

La capitolul securitate, e important să fii la curent cu metodele de apărare împotriva amenințărilor tehnologice. Pentru asta, Microsoft, îți pune la dispoziție acest curs care te poate ajuta să gestionezi diverse incidente folosind Microsoft Azure Defender. De asemenea, vei învăța cum să remediezi alertele de securitate și să efectuezi diverse investigații în Azure Sentinel. Află mai multe detalii și despre celelalte cursuri din seria Microsoft Security Virtual Training Days aici!

Alte cursuri menite să-ți ușureze munca de zi cu zi

Pentru că de mai bine de doi ani, o mare parte dintre companii și-au mutat activitățile în online, iar angajații lucrează fie remote 100%, fie hybrid, Microsoft pune la dispoziția acestora diverse instrumente care să le permită să-și desfășoare activitatea la capacitatea maximă. Iată detalii despre câteva dintre cursurile menite să-ți eficientizeze munca de zi cu zi.

 

Microsoft 365 Virtual Training Day: Enable Hybrid Work with Microsoft Teams

Prin intermediul acestui curs poți afla mai multe despre funcționalitățile Teams, dar și ale altor aplicații Microsoft 365. Vei învăța cum să creezi un mediu flexibil și colaborativ, folosind o gamă largă de dispozitive. Mai multe despre aceste cursuri, poți afla aici!

 

Microsoft Dynamics 365 Virtual Training Day: Manage Finance and Operations

Practic, acest curs te ajută să optimizezi operațiunile financiare. Vei descoperi ce decizii să iei pentru protejarea veniturilor, diminuarea riscurilor și reducerea costurilor. De asemenea, vei înțelege capabilitățile oferite de Dynamics 365 Finance. Află mai multe despre cursurile din această serie aici!

 

Microsoft Power Platform Virtual Training Days: Fundamentals

Cunoștințele dezvoltate în cadrul acestui curs te vor ajuta să construiești aplicații complexe, să analizezi performanța unui business în timp real și să automatizezi fluxurile de lucru pentru o eficiență maximă. Cursul este dedicat celor aflați la început de drum în domeniul tehnologiei și visează la o schimbare în carieră. Află detalii și despre celelalte cursuri din această serie aici

Cursurile sunt susținute în limba engleză, însă pentru vorbitorii de alte limbi străine, există opțiunea de a se folosi de subtitrări în maghiară, cehă, poloneză, rusă, română, greacă sau ucraineană. Mai multe detalii despre curricula cursurilor, dar și despre calendarul training-urilor, poți afla chiar aici. Acestea se desfășoară pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie 2022. 

Înscrie-te la cursurile Microsoft acum!

Reconversia profesională nu este ușoară, mai ales într-un domeniu care ți se poate părea dificil la prima vedere. Cu toate acestea, dacă ești la curent cu tot ce oferă acest domeniu, vei descoperi că există foarte multe oportunități de a învăța și de a te specializa în acest domeniu, în multe cazuri, fără costuri prea mari. Succes!

 

Ți-a plăcut articolul despre reconversie profesională în IT? Citește și:

E ok să ai aplicări multiple la anunțuri în cadrul aceleiași companii?

Curajul de a îndrăzni mai mult în carieră

Este inteligența emoțională cheia spre o carieră de succes?

A fost util articolul? 3
cursuri ITdomeniul ITreconversie profesionala

Leave a Reply