• 23 May. 2022
  • 2 min

7 întrebări la care merită să răspundă CV-ul tău

7 întrebări la care merită să răspundă CV-ul tău

Oferă recrutorilor un motiv să acorde câteva minute pentru a analiza CV-ul tău. Prin informaţiile transmise într-un mod personalizat, răspunzi la primele întrebări ale angajatorilor şi creezi premisele pentru interviu.

Actualizează CV-ul tău cu întrebările recrutorului mereu în minte. Gândeşte-te cum ar fi dacă ai recruta în locul lui, ce întrebări ai avea pentru candidat şi cum ar putea să te convingă să îl chemi la interviu.

 

Ce job îţi doreşti?

Defineşte ce job preferi, chiar dacă ai mai multe specializări, în comunicare, marketing, PR. Construieşte CV-ul tău pe tematica jobului dorit şi evidenţiază încă din obiectiv cariera pe care vrei să o urmezi. Notează încă de la începutul CV-ului titlul jobului pe care-l vizezi pentru a arăta că eşti un candidat hotărât, cu un plan bine definit.

 

Eşti calificat pentru jobul pe care ţi-l doreşti?

În experienţa profesională, menţionează principalele responsabilităţi la joburile pe care le-ai avut, ce ai învăţat nou şi ce abilităţi ai deprins. Specifică în mod progresiv cunoştinţele noi pe care le-ai acumulat la joburi, astfel încât să demonstrezi că eşti potrivit pentru postul la care candidezi.

 

Unde ai dobândit experienţă?

Evidenţiază numele angajatorilor, oraşele în care ai lucrat şi durata joburilor. La fiecare loc de muncă, foloseşte verbe active pentru a descrie responsabilităţile, precum şi cuvinte-cheie care se potrivesc cu cele din descrierea oferită de angajator. Structurează şi alege acele informaţii din cariera ta care oferă credibilitate.

 

Cât de priceput eşti pentru jobul pe care ţi-l doreşti?

Menţionează realizările, proiectele care ai lucrat şi rezultatele pe care le-ai avut. Indică cifre, procente şi arată cum ai contribuit la dezvoltarea companiei: ai economisit în mod eficient bugetul, ai redus timpul de lucru, ai crescut vânzările prin recalcularea preţurilor.

 

Ești o persoană responsabilă, capabilă să-şi îndeplinească deadline-urile?

Dacă jobul pe care îl doreşti preupune lucru cu deadline-uri strânse, povesteşte experienţe în care ai identificat problema, ai luat acţiune într-un timp scurt şi ai obţinut rezultate bune.

 

Ce limbi străine cunoşti?

Limba engleză şi o limbă străină mai puţin cunoscută în România, cum ar fi germana, olandeza, chineza, te califică pentru un job într-o companie internaţională. Certificările, practica, voluntariatul sunt indicii pentru recrutor că eşti o persoană proactivă care promite să obţină rezultate, chiar dacă nu are încă suficientă experienţă. Pentru a convinge, merită să-ți pregăteşti CV-ul în engleză pe lângă română.

 

Care este pregătirea ta profesională şi training-urile care te vor califica pentru jobul dorit?

Include doar studiile care sunt relevante pentru jobul la care candidezi. Adaugă certificările, training-urile şi abilităţile tehnice (de preferat să corespundă cu cele din descrierea jobului) pentru a convinge recrutorul.

 

Iar dacă întâmpini totuși dificultăți în redactarea CV-ului apelează cu încredere numărul cu tarif normal 021.9124 și te vei bucura de asistență profesională din partea eJobs, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00!

Ți-a plăcut acest articol ce cuprinde întrebări la care ar trebui să răspundă CV-ul tău? Citește și: 

4 obstacole care stau în calea evoluției tale profesionale

Falsa autenticitate și ale ei repercusiuni

Ce câștigi dacă te înscrii la o școală de afaceri

A fost util articolul? 6
CV
  • AvatarRACU RODICA zice

    Bună ziua!
    Ma numesc Racu Rodica, sunt din Galați și vreau un job Part-Time în domeniul financiar-contabil, comercial, marketing, turism intern, cultura.
    Va mulțumesc!

Leave a Reply