• 3 May. 2021
  • 2 min

Cum te ajută începuturile în carieră

schimbarea
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Dacă responsabilitățile de la job, nivelul salarial sau relația actuală cu managerul nu te mai satisfac și simți că ești blocat într-o rutină continuă, înseamnă că este momentul potrivit să faci o schimbare în carieră. Ce beneficii îți aduc începuturile în viața profesională, dar și ce aspecte te pot ajuta să faci tranziția către un alt job mai lină, îți dezvăluim în acest articol! 

Un restart în carieră poate fi exact ceea de ce ai nevoie pentru a-ți revigora perspectiva. Pe piața muncii actuală, schimbarea locului de muncă la fiecare 3-4 ani este chiar încurajată. Astfel, dacă simți că nu mai ești motivat la jobul actual, amintește-ți că nu este niciodată prea târziu să faci o schimbare. Îți suntem alături în acest demers cu sfaturi utile atât în acest articol, cât și pe cariera.ejobs.ro.

 

Cum te ajută în carieră începuturile?

Îți dezvolți noi abilități

Schimbarea jobului te poate ajuta să câștigi noi competențe esențiale pentru evoluția carierei tale. Noile responsabilități te vor scoate din zona de confort și te vor forța să înveți noi proceduri, să te adaptezi la noi medii de lucru, dar și să interacționezi cu oameni diferiți. Aceste aspecte îți pot prinde bine, mai ales dacă pe viitor țintești înspre o poziție de management.

 

Poți obține un salariu mai mare

Creșterile salariale anuale, de regulă, se bazează pe un procent din salariul tău de bază, astfel e dificil să faci un salt către un salariu cu mult mai mare decât cel actual. Cu toate acestea, salariile oferite pe piața muncii cresc an de an, iar o nouă poziție într-o altă companie îți poate oferi chiar și un salariu dublu față de cel pe care-l câștigi în acest moment.

 

Devii mai puțin reticent la schimbare 

Datorită progreselor tehnologice, angajatorii caută oameni flexibili și dispuși să se aventureze în necunoscut. Schimbarea jobului te va ajuta să privești noul cu alți ochi și să te adaptezi mult mai ușor la el. Acest aspect te va face extrem de valoros pentru companiile care își caută colegi maleabili.

 

Ai șansa să-ți descoperi pasiunea

Când lucrezi la același loc de muncă pe o perioadă lungă de timp, riști să uiți de ce ți-ai anume această carieră și să-ți pierzi entuziasmul pe care îl aveai la început. Iar schimbarea jobului are scopul de a te ajuta să-ți recâști motivația.

Ce aspecte te pot ajuta să faci schimbarea?

Oricare ar fi domeniul spre care te-ai orientat, la început de drum într-o companie nouă, contează atitudinea. Fără o atitudine pozitivă și deschisă nu ai cum să reușești să-ți construiești o carieră solidă. 

În al doilea rând, este vorba despre atenția pe care o acorzi rolului tău. Trebuie să conștientizezi importanța pe care o ai, chiar dacă ai obținut o poziție de junior. Nimeni nu te angajează dacă nu îi sesizează potențialul. Ia-ți rolul în serios și nu considera că ceea ce ai tu de făcut este nesemnificativ sau irelevant. Din contră, rolul pe care îl ai, s-ar putea să fie o piesă importantă dintr-un puzzle complex. 

Onestitatea este un alt aspect care ar trebui să te definească ca individ și desigur, este un factor relevant și important în cadrul noului tău job. Onestitatea merge mână în mână credibilitate, iar cea din urmă te poate ajuta atât în relația cu cei din jur, cât și să-ți pui bazele unui brand personal solid. 

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cinci greșeli de evitat când faci o schimbare de carieră

Șase lucruri de luat în considerare înainte de a face o schimbare în carieră

Acum e momentul să faci o schimbare în carieră

A fost util articolul? 3

Leave a Reply