• 2 Feb. 2017
  • 2 min

Smartree: Salariile din privat au crescut cu peste 9% în 2016

angajat retail
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

2016, un an foarte bun pentru piața muncii, s-a văzut și în salariile primite de angajații români din mediul privat.

Salariile din mediul privat au crescut cu 9,35% în 2016, comparativ cu 2015, arată un studiu realizat de Smartree România, companie de externalizare a serviciilor de salarizare şi administrare de personal. Totodată, analiza citată evidențiază că numărul de angajați din companiile private a crescut anul trecut cu peste 7%, comparativ cu 2015, iar bunăstarea totală a acestora s-a îmbunătățit considerabil, cu aproape 6%. „Creșterea numărului de angajați din ultimul an a avut la bază, în principal, deschiderea de noi puncte de lucru în România de către companiile multinaționale. Astfel, domenii precum IT, Retail, Outsourcing, HR, Contabilitate și Logistică au fost cele care au luat cel mai mare avânt anul trecut. Însă, desigur, 2016 a însemnat și o foarte mare provocare pentru companii în a găsi personalul calificat necesar și, de asemenea, în a păstra angajații valoroși”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Studiul Smartree mai arată că, în condițiile unei piețe a muncii în continuă schimbare, angajații au avut nevoie și de alte instrumente de motivare. Astfel, și bonusurile oferite de companii au crescut anul trecut cu aproape 19%. „În afară de bonusarile care se acordă angajaților, în general, în funcție de performanța lor sau cu ocazia anumitor zile de Sărbători din an (Crăciun, Paște, Ziua Copilului etc.), companiile au apelat și la alte sisteme de beneficii care pot motiva angajații, încă din etapa de recrutare și selecție”, a mai spus Adrian Stanciu.

În afara tichetelor de masă sau asigurărilor medicale, beneficii care deja au devenit clasice, considerate de candidați indispensabile în ofertele salariale, angajații pot beneficia de o serie de alte noi avantaje, cum ar fi săli de relaxare și masaj la birou, workshopuri organizate cu diverse tematice, abonamente pentru anumite săli de sport sau grădinițe în incinta birourilor.

Mai multe zile libere medicale și de concediu de odihnă

 

Numărul concediilor de odihnă a fost mai mare cu aproape 16% față de 2015, potrivit studiului Smartree. De asemenea, numărul de zile de concediu medical s-a majorat cu circa 17% în 2016.

Raportat la evoluția pieței muncii în 2017, Adrian Stanciu a subliniat vor continua recrutările intense pe piața locală, mai ales pe segmente precum IT sau outsourcing, iar salariile medii din mediul privat se vor majora.

„Prevedem totuși un an foarte provocator pentru angajatori, fiind tot mai greu să găsească forță de muncă și mai ales să păstreze motivați angajații existenți”, a încheiat Adrian Stanciu.

A fost util articolul? 0
calcul salarii

Leave a Reply