• 29 May. 2024
 • 2 min

Spre ce tipuri de companii te poți orienta dacă vizezi anunțuri cu salarii afișate

Spre ce tipuri de companii te poți orienta dacă vizezi anunțuri cu salarii afișate

Dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă și vrei să știi cu exactitate cât vei câștiga sau un interval salarial, poți lua în calcul și companii mici și foarte mici. Aproape 7.500 de companii cu cel mult 50 de angajați au postat peste 50.000 de joburi de la începutul anului și până în prezent. Raportat la cele 120.000 de joburi postate în total, acest număr reprezintă aproape jumătate din toate pozițiile deschise pentru candidați.

Nevoia de candidați este mare, în special în companii mici și mijlocii din București și Ilfov, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Timișoara și Constanța. Cel mai frecvent sunt căutați candidații entry-level (0-2 ani de experiență) și mid-level (2-5 ani de experiență), dar există oportunități și pentru cei fără experiență, aflați la început de drum. Seniorii (mai mult de 5 ani de experiență) și managerii reprezintă categoriile cel mai puțin vizate de angajatorii mici și foarte mici.

 

Companiile mici și foarte mici scot și multe joburi part time și sezoniere

„Ca element de specificitate pentru acest segment de companii, vedem o disponibilitate crescută comparativ cu companiile mai mari de a angaja part time și sezonier / pe bază de proiect. Astfel, din numărul total de joburi part-time, mai mult de jumătate sunt postate de companiile care au cel mult 50 de angajați. Procentul crește și mai mult în cazul locurilor de muncă pe bază de proiect, unde 75% din total aparține companiilor mici și mijlocii. Nu vedem însă și o cultură a internship-urilor, acestea rămânând mai degrabă în zona companiilor mari, multinaționale”, explică Bogdan Badea CEO eJobs.ro, liderul pieței de recrutare online din România. 

Aceste companii sunt mult mai deschise în ceea ce privește publicarea salariilor în anunțurile de angajare. Dacă, în general, salariile sunt menționate în 36% dintre anunțuri, la companiile mici și foarte mici acest procent depășește 50%. Cele mai transparente sunt companiile din retail, servicii, turism, transport/logistică și call center/BPO.

Potrivit datelor oficiale, la începutul lunii mai, numărul microîntreprinderilor active în România era de 413.466 firme. În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă.

Deci, în cazul în care vrei să știi cât mai clar la ce să te aștepți din punct de vedere salarial, orientarea către companiile mici și foarte mici ar putea fi o opțiune atunci când îți cauți job.

 

Ți-a plăcut articolul Spre ce tipuri de companii te poți orienta dacă vizezi anunțuri cu salarii afișate? Citește și:

Salariu net – cum diferă de salariul brut și cum îl calculezi

E posibil să-ți placă toate sarcinile de la job?

Salariile în construcții: află care mai este media în domeniu

 

A fost util articolul? 3
companii micisalarii companii mici
 • AvatarWorku zice

  I am looking for a jobs
  And already i am completing my CV but the confirmation code accept get my country phone number Please tell me someone how can i fixed this problem i am from Ethiopia

  • Steluţa NăstaseSteluţa Năstase zice

   Hi,

   You can call us at +40219124.

 • AvatarIrfan zice

  My name is irfan. I’m a Pakistani guy working in Bucharest. I can speak conversational level Romanian language and fluent English as well. I’m looking for a job opportunity.i have experience working in restaurant for two years.i have all the legal documents with me. Kindly let me know if you have any opportunity for me. Your help will be much appreciated.
  Have a good day.
  Thanks and regards

Leave a Reply