• 23 May. 2024
  • 2 min

Salariile în construcții: află care mai este media în domeniu

Salariile în construcții află care mai este media în domeniu

Dacă activezi deja în domeniul construcțiilor sau te tentează o reconversie profesională către el îți dezvăluim acum cifrele care te vor ajuta în luarea celei mai bune decizii.

Ca o primă observație, peste o treime dintre angajații din acest domeniu au salarii nete cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei, iar media salarială în construcții este de 5.000 de lei pe lună, conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.

 

Domeniul construcțiilor vine cu o nevoie permanentă de forță de muncă

De la începutul anului și până-n prezent, angajatorii din construcții au postat peste 11.000 de joburi, transformând acest sector în al șaselea cel mai activ angajator din economie, după retail, servicii, call center/BPO, industria alimentară și turism. Domeniul construcțiilor se remarcă totodată și prin nivelul salarial ridicat, cu media mai sus menționată de 5.000 de lei pe lună.

„Nevoia de candidați pentru sectorul construcțiilor este mare pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald crește odată cu numărul proiectelor, dar și pe fondul faptului că vedem mai mulți muncitori care pleacă la muncă în străinătate. Este, chiar și în afara acestui aspect, un domeniu cu o rată mare de fluctuație, astfel încât angajatorii au nevoie să recruteze permanent. Tocmai de aceea sunt și printre cei care apelează cel mai des la soluția importului de personal din Asia”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

 

Unde se poziționează salariile în construcții

Cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, lucrătorii din construcții sunt plătiți similar cu cei din inginerie, petrol/gaze sau crewing/casino, și mai bine decât cei din domenii precum financiar, administrativ/logistică, producție, auto sau resurse umane.

Cele mai mari medii salariale în industrie sunt pentru pozițiile de:

Diriginte de șantier: 6.600 de lei
Inginer de instalații: 6.000 de lei
Inginer proiectant: 6.000 de lei
Inginer construcții: 6.000 de lei
Inginer electrician: 5.500 de lei
Specialist achiziții: 5.200 de lei
Proiectant de instalații: 5.200 de lei

Pe de altă parte, cele mai mici medii salariale sunt pentru:

Sudor: 4.000 de lei
Tehnician: 4.000 de lei
Instalator: 4.100 de lei
Contabil primar: 4.500 de lei
Reprezentant tehnic: 4.500 de lei
Muncitor în construcții: 4.300 de lei
Lăcătuș: 4.400 de lei

 

Ce candidați vizează angajatorii din domeniul construcțiilor

„Vedem o creștere a nevoii de candidați cu 2-5 ani de experiență în domeniu, dar cei mai căutați rămân muncitorii calificați și necalificați. Angajatorii oferă facilități și beneficii diverse, și sunt dispuși să ofere salarii mari pentru a atrage și păstra angajații pe termen lung”, adaugă Roxana Drăghici.

Din cele 4,3 milioane de aplicări înregistrate de la începutul anului, 350.000 au fost pentru joburi din construcții. În mod interesant, candidații între 18 și 24 de ani sunt pe locul al patrulea la aplicări, cei mai activi fiind cei cu vârste între 25-35 de ani, urmați de cei între 36-45 de ani și cei peste 45 de ani. Aproape 200.000 de aplicări provin de la muncitori calificați și necalificați.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă. Dacă ești în căutarea unui job în construcții sau în alte domenii, acum este momentul să-ți actualizezi CV-ul și să aplici!

 

Ți-a plăcut acest material care prezintă salariile din construcții? Citește și:

Concediul medical: când și cum îl iei

Timeboxing sau cum redevii stăpânul propriului timp

Zile libere 2024. Când să planifici următoarea minivacanță

A fost util articolul? 1
drepturi salarialesalarii în construcții

Leave a Reply