• 5 Oct. 2020
  • 2 min

Statistici optimiste: cu 25% mai multe joburi în septembrie ca-n august

Statistici încurajatoare cu 25% mai multe joburi noi în septembrie ca-n august
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Nu au fost ușoare ultimile luni. Nici pentru tine, din postura de angajat sau candidat, și nici pentru companii. A fost nevoie de un exercițiu serios de echilibristică pentru ca firmele să reușească să se mențină pe linia de plutire.

Și iată că multora le-a ieșit, iar acum, scot la bătaie tot mai multe joburi noi. De la lună la lună numărul acestora este în continuă creștere, iar domeniile sunt din ce în ce mai variate. După o bună perioadă în care angajările au fost blocate, septembrie a venit cu 31.000 de noi poziții și cu statistici îmbucurătoare.

„Situația pe care o traversăm acum este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă încetate și doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, vedem, după multe vreme, semnale clare de optimism, iar faptul că anul acesta, în septembrie, am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni, deci și în perioada dinaintea declanșării pandemiei, înseamnă că lucrurile reintră pe un drum cât mai aproape de normal”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Numărul de noi locuri de muncă este cu 25% mai mare decât în luna august, iar orașele în care s-au făcut cele mai multe angajări râmân Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța.

Te numeri printre cei care-și caută un job în această perioadă și te întrebi ce fac contracandidații tăi? Îți putem spune că în luna ce tocmai s-a încheiat, eJobs.ro a înregistrat 1,4 milioane de aplicări, într-o creștere constantă, de mai bine de o jumătate de an.

Statistici interesante și când vine vorba de vârsta candidaților

„În septembrie am avut peste 146.000 de oameni care au aplicat pentru un loc de muncă, dintre aceștia 30.000 fiind candidați noi care fie nu aveau cont pe eJobs, fie nu mai fuseseră activi în ultimii ani. De altfel, aceasta a fost media lunară a ultimei perioade – între 25.000 și 30.000 de candidați noi care aplică pentru prima oară sau pentru prima oară după mult timp în care nu au făcut o schimbare profesională. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, adică au între 18 și 24 de ani, iar pentru ei vestea bună este că start-up-urile și IMM-urile, unii dintre angajatorii predilecți pentru acest segment de vârstă, au reînceput să angajeze semnificativ”, explică Bogdan Badea.

Cele mai multe joburi postate în luna septembrie au fost în Vânzări, următoarele cele mai active domenii fiind Transport / Distribuție și Administrativ / Logistică. În acest moment, ai la dispoziție peste 26.000 de locuri de muncă în România, dar și în străinătate pe www.ejobs.ro.

 

Ți-a plăcut acest articol ce prezintă statistici la zi despre piața muncii? Citește și:

5 greșeli de evitat când faci o schimbare de cariera

Meserii bine plătite: ce alegi în 2020

A fost util articolul? 7
aplicari septembrie 2020statistici

Leave a Reply