• 21 Nov. 2023
  • 3 min

Tendințe în redactarea CV-ului de urmat în 2024

tendințe
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Anul trecut a fost cel mai bun an pe piața muncii pentru angajați și candidați, atât din perspectiva numărului mare de joburi disponibile în piață, cât și a eforturilor pe care angajatorii le-au făcut pentru a-i atrage și a-i reține în companie.

Iar dacă ai decis să faci o schimbare și ai aplicat la mai multe joburi, dar invitațiile la interviu întârzie să apară, poate ar fi cazul să-ți revizuiești CV-ul. Descoperă în acest articol câteva tendințe în realizarea CV-ului pe care ar trebui să le urmezi în 2024.

Tendințe în redactarea CV-ului pentru anul acesta

Arată contribuția pe care ai avut-o în dezvoltarea companiilor în care ai lucrat

Tendințele în redactarea CV-urilor s-au schimbat destul de mult în ultimii ani. Dacă până acum, angajatorii voiau să regăsească în CV mai multe informații despre personalitatea candidaților și experiența lor. Astăzi, recrutorii caută oameni care să răspundă nevoilor pieței, încă din etapa de analizare a CV-urilor. Astfel, dacă menționezi în CV cum mai exact ai ajutat foștii angajatori să traverseze chiar și situații mai dificile, șansele tale de ajunge la interviu cresc considerabil.

Totodată, nu uita să cercetezi anunțul de angajare cu atenție, să urmărești postările potențialului angajator, pentru a-ți da seama care sunt provocările cu care se confruntă, dar și cum îl poți ajuta să le depășească mai lin, oferind exemple relevante de la fostele joburi.

 

Pune accentul pe simplitate

Nu mai este „la modă” să încarci CV-ul cu foarte multe informații și cu un design obositor. Tendința în redactarea CV-urilor în 2024 arată că simplitatea primează. Ce înseamnă asta? Recrutorii nu doresc să parcurgă CV-uri în care sunt folosite expresii alambicate, diagrame sau prea multe adjective, ci mai degrabă un format cât mai simplu, cu informații clare și ușor de parcurs.

 

Scoate din anonimat abilitățile

Angajatorii nu mai doresc să vadă o listă de abilități înșiruite, fără o dovadă că le deții cu adevărat. Ce poți face în acest sens? În primul rând, identifică cele mai importante cinci abilități necesare postului. Apoi, menționează exemple de proiecte sau cursuri pe parcursul cărora le-am dezvoltat.

 

Bazează-te pe cifre

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie să se folosească de cifre pentru a-și arăta adevărata valoare și pentru a ieși în evidență față de alți candidați. Poți da viață realizărilor tale adăugând cifre relevante în CV. Ia în considerare adăugarea de informații despre un record de vânzări sau creșterea traficului pe site-ul la care lucrezi. Recrutorii apreciază exemplele care arată impactul pe care l-ai avut la joburile tale anterioare, deoarece le oferă o idee despre cum ai putea să contribui la succesul companiei.

 

Personalizează-ți CV-ul în funcție de anunțurile de angajare

Încrederea candidaților în ei înșiși se află la cote maxime, iar asta o confirmă și un sondaj realizat de eJobs România în luna octombrie, potrivit căruia 65% cred că și-ar putea găsi un job nou în mai puțin de două luni, potrivit unui studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, Boston Consulting Group și eJobs România. Procesul de căutare s-a prelungit prea mult în cazul tău? S-ar putea să nu ții cont de această tendință atunci când îți redactezi CV-ul. 

Anunțurile de angajare pot fi utile pentru a afla ce abilități sunt la mare căutare în industria în care vrei să lucrezi, dar și cum arată profilul celor mai căutați candidați. Dacă descoperi că nu ai anumite abilități pe care le caută angajatorii, începe să le dezvolți. Un anunț de angajare, dacă este urmărit cu atenție, îți poată arăta exact de ce ai nevoie pentru a trece în următoarea etapă a procesului de recrutare.

 

Pune în evidență longevitatea

Angajatorii caută oameni care să rămână pe termen lung în compania lor. Mai ales că sunt deschiși să investească în perioada de onboarding, iar bugetul de recrutare a unei noi persoane este destul de mare. Din acest motiv, longevitatea la fostele locuri de muncă s-ar putea să te ajute să ajungi mai repede la interviul de angajare. 

Ca să faci remarcat acest aspect în CV-ul tău, e important să alegi cu atenție șablonul pentru CV – în care locurile de muncă să fie enumerate în ordine cronologică. 

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, e important să ai toate informațiile despre redactarea CV-ului, aplicare și alegerea viitorului angajator la îndemână. De asta ne ocupăm noi, iar de partea ta rămâne să alegi joburi potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

 

Ți-a plăcut articolul despre tendințe în redactarea CV-ului? Citește și?

Ce competențe de comunicare să pui în valoare în CV

Ce avantaje ai când ești sincer la interviu

Nu ai trecut de primul interviu? Merită să afli de ce!

A fost util articolul? 5
creare CVCVtendinte
  • AvatarRomana Ghedu zice

    Sunt, la baza, asistenta medicala. Am o experiență de 22 de ani in Emiratele Arabe Unite. Ultimii 14 ani au fost in medicina estetica , ca operator de laser și alte aparate de tratare a pielii. Caun un loc de muncă corespunzator experientei.

Leave a Reply