• 10 Dec. 2018
  • 4 min

The best job board in Romania: cu ce atuuri vine eJobs

The best job board in Romania eJobs Romania

Sunt multe site-uri locale și internaționale cu locuri de muncă, însă unul care și-ar merita titulatura de The best job board in Romania trebuie să aibă instrumente de căutare rapidă, să fie intuitiv, să permită o selecție minuțioasă a joburilor care te interesează și să conțină anunțuri de angajare verificate în prealabil.

The best job board in Romania: povestea eJobs pe scurt

Înființat în 1999 și dispunând în prezent de o bază de peste 4 milioane de CV-uri, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare online din România, cu o medie de 2 milioane de utilizatori zilnici, ce a fost deseori numită the best job board in Romania.

Compania a fost creată de Liviu Dumitrașcu și Lucian Despoiu. Ulterior, acestora li s-au alăturat Horia Nistor și Daniel Tătar. La începutul anului 2008, 30% din acțiuni au fost achiziționate de fondul de investiții Tiger Management. În 2012, compania elvețiană Ringier a cumpărat pachetul majoritar de 70% din acțiunile eJobs Group, iar în 2015 a achiziționat și restul de 30% din acțiuni, devenind unicul acționar al companiei.

 

Detaliile care au transformat eJobs în the best job board in Romania

Totul începe cu crearea unui cont de candidat

Platforma de recrutare online eJobs.ro se adresează atât consumatorilor (în acest caz candidații care caută locuri de muncă), cât și companiilor (organizațiile care caută să angajeze). Orice candidat se poate înscrie pe eJobs.ro gratuit, accesând pagina de înregistrare și selectând crearea unui cont de candidat. După ce acesta confirmă Termenii și Condițiile eJobs, candidatul are două opțiuni de a se înscrie: fie selectează înregistrarea cu Facebook, fie își completează datele personale pentru a-și crea contul.

Ca să primească recomandări relevante cu posturi disponibile, candidatul mai poate alege, în această etapă, nivelul carierei, nivelul studiilor, tipul jobului (full time, part time, voluntariat sau sezonier), orașul de lucru (sau interesul pentru munca remote) și, nu în ultimul rând, departamentele și industriile de care e interesat. Ultimul pas constă în confirmarea contului urmând instrucțiunile trimise pe e-mail candidatului.

Cum se completează CV-ul pe eJobs.ro

Deoarece CV-ul Europass, unul dintre cele mai utilizate modele de CV-uri în Uniunea Europeană, este considerat de mulți angajatori a fi învechit, eJobs le propune candidaților un alt model de CV. Astfel, modelul de CV eJobs începe cu o secțiune de descriere a candidatului, iar apoi trece direct la experiența profesională a acestuia. Dacă ești la început de carieră, atunci poți selecta opțiunea „Fără experiență profesională”, iar modelul de CV va trece automat la secțiunea dedicată educației. Spre final, poți adăuga limbile străine cunoscute, abilitățile și alte informații pe care le consideri relevante pentru experiența ta, cum ar fi cursurile absolvite sau certificările obținute.

Există și un hot line care-ți oferă asistență în realizarea unui CV

Știai că pentru 30,5% dintre românii între 45 și 55 de ani, lipsa digitalizării este cea mai mare frică care i-ar împiedica să primească jobul dorit, conform unui studiu eJobs? Dacă te numeri printre ei și te simțeai singur și lipsit de speranță, lucrurile nu sunt de fapt asa rele. Consilierii eJobs te vor ajuta în căutarea și filtrarea joburilor, în funcție de distanță, relevanță, dată, domeniu, astfel încât să ajungi la jobul care corespunde profilului tău. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a beneficia de acest serviciu este să suni la numărul cu tarif normal 021.9124, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Testează noul feature pentru aplicare rapidă

Ai reperat pe ejobs.ro o poziție care te interesează dar nu ai apucat încă să-ți creezi CV-ul? Candidații cu conturi noi pot aplica de acum înainte doar din 3 pași pentru a accelera întregul proces. Se completează astfel doar informațiile de bază: telefon/oraș/ultima forma de învățământ absolvită și ultima experiență profesională.

Poți aplica la oricâte joburi vrei. Nu există nicio limită din acest punct de vedere. Ulterior, platforma te va anunța când CV-ul tău a fost vizualizat, iar angajatorul poate decide să te cheme la interviu, fie telefonic, fie direct din platforma eJobs.ro, prin intermediul unei invitații trimise pe e-mail.

Anunțurile angajatorilor sunt verificate în prealabil de echipa eJobs

The best job board in Romania

Cele peste 9000 de anunțuri disponibile în prezent pe platformă sunt validate de echipa de suport care garantează că acestea sunt credibile și reale. Astfel că nu contează dacă te numeri printre cei care-și caută un prim job sau care-și doresc o nouă provocare în carieră, joburile disponibile nu prezintă niciun fel de risc.

 

The best job board in Romania: te ghidează în găsirea unui job

The best job board in Romania

Pe platforma eJobs Carieră găsești sfaturi legate de redactarea CV-ului, recomandări despre cum să faci față interviurilor de angajare, despre cum să-ți negociezi salariul sau pași de urmat în crearea unei scrisori de intenție. Temele abordate țin cont, de asemenea, și de profilul candidatului. Spre exemplu, pentru tinerii care își caută primul job, platforma eJobs Carieră le pune la dispoziție articole potrivite pentru nivelul lor profesional: despre internship-uri, despre joburi de vară sau despre posibilitatea de a pleca cu un proiect de tipul Work and Travel. Bonus: ești student și ai prefera un job aproape de casă sau de facultate? Plaforma eJobs România îți permite să selectezi joburile în funcție de locul în care te afli în momentul în care aplici.

Pentru freelanceri sau antreprenori, platforma oferă articole despre cum să gestionezi munca la domiciliu sau cum să navighezi viața de freelancer la început, iar pentru cei care vor să își înceapă o familie, dar care nu cunosc toate aspectele legale ale acestui subiect la locul de muncă, eJobs Carieră le oferă informații relevante despre cum și în ce condiții pot obține indemnizația de creștere a copilului și cum pot gestiona relația cu angajatorul înainte și în timpul concediului de maternitate.

 

A creat Salario, primul comparator de salarii din România

Interesul tot mai mare atât al angajatorilor, cât și al candidaților pentru a afla salariul mediu dintr-un anumit domeniu a mobilizat echipa eJobs. Liderul pieței de recrutare din România, continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor, lansând Salario, comparatorul de salarii cu peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

 

Dispune de o platformă dedicată celor din HR & management

Dacă pe eJobs.ro există cea mai relevantă bază de date de candidați, pe wearehr.ro se găsește un follow-up la procesul de recrutare. Revista trimestrială We Are HR, cât și site-ul omonim, își propun să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o nouă perspectivă asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Cele două oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces.

Website-ul eJobs.ro a fost prima platformă online de recrutare din România, creată din dorința de a moderniza metodele clasice de recrutare și de a facilita relația angajat-angajator. Iar în continuare, aceasta este periodic îmbunătățită cu feature-uri de ultimă generație, menite să te ajute de-a lungul întregului proces. Astfel că dacă nu ai încă un cont de candidat pe eJobs sau nu ți-ai mai actualizat de ceva vreme CV-ul înscris pe platformă, sperăm că ți-am dat mai sus suficiente motive pentru a te apuca de scris!

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Vezi ce locuri de muncă pentru elevi ți se potrivesc

Descoperă mii de locuri de muncă la (021)9124

Cum să deprinzi competențe digitale pentru primul job

A fost util articolul? 1
  • AvatarCezar zice

    Sunt interesat în identificarea unui loc de munca la domiciliu.
    Multumesc

Leave a Reply