• 4 Oct. 2023
  • 4 min

Top 10 podcasturi pentru inspirație și dezvoltare profesională

Top 10 podcast-uri în engleză pentru inspirație și dezvoltare profesională

Nu ești sigur încotro se îndreaptă cariera ta sau ai nevoie doar de sfaturi și ceva inspirație? Anumite podcasturi îți pot oferi răspunsurile pe care le cauți.

Piața muncii este foarte diferită de cum era în urmă cu câțiva ani. Datorită unei combinații de factori, modurile în care ne raportăm la muncă s-au schimbat destul de mult din 2020 și până-n prezent. Iar aceste schimbări te-au adus poate în postura de a reconsidera ce-ți dorești de la cariera ta și la o nevoie tot mai mare de a primi sfaturi practice în acest sens. Și aici s-ar putea să te ajute acest articol.

Dacă sfaturi pe plan personal găsești în numeroase locuri, podcasturile de carieră reprezintă o sursă bogată de informații pentru cei care-și doresc să obțină claritate, motivație sau inspirație atunci când vine vorba de job. În plus, pentru că există atât de multe podcasturi, sunt șanse mari să găsești unul care să se adreseze nevoilor și intereselor tale specifice. Așadar, pentru a te ajuta să faci cele mai bune alegeri când vine vorba de dezvoltarea profesională, am creat acest top cu podcasturi de carieră care te vor ajuta în diverse puncte ale traseului tău profesional.

 

Podcasturile care te duc la nivelul următor în carieră

 

The Tim Ferriss Show

Gazdă: Tim Ferriss

Ce ar trebui să știi despre el: Podcastul „The Tim Ferriss Show” este o veritabilă enciclopedie audio pentru cei dornici să învețe din experiențele liderilor și experților de top din diferite domenii. Tim Ferriss este totodată și autorul bestseller-ului „The 4-Hour Workweek” și el poartă discuții profunde cu oameni influenți, explorând strategiile, obiceiurile și mentalitatea care i-au condus spre succes. Acesta este un podcast unde vei găsi nu doar sfaturi practice, ci și povești inspiraționale care te vor motiva să-ți atingi potențialul maxim pe partea de dezvoltare profesională, dar și în viața personală. Printre invitații pe care i-a avut de-a lungul timpului Tim Ferriss se numără: LeBron James, Margaret Atwood, Mark Zuckerberg, Malcolm Gladwell, Brené Brown, Dr. Gabor Maté și Matthew McConaughey.

 

Life Leadership cu Leila Singh

Gazdă: Leila Singh

Ce ar trebui să știi despre el: Acest podcast ți se potrivește dacă ești în căutarea unor discuții inspiraționale care să-ți dea energie și să te încurajeze să-ți atingi obiectivele în carieră. Este, dacă vrei, o lecție de branding personal pentru dezvoltarea ta profesională. În fiecare episod, vei găsi interviuri cu cei mai experimentați și de succes profesioniști din zona de tehnologie. Ei își împărtășesc experiențele, provocările și perspectivele cu ascultătorii.

 

How I Built This

Gazdă: Guy Raz

Ce ar trebui să știi despre el: Podcastul „How I Built This”, găzduit de jurnalistul Guy Raz, dezvăluie poveștile din spatele unor business-uri de succes și inovatoare. Fie că este vorba despre start-up-uri înfloritoare sau companii globale, acest podcast te aduce în culisele dezvoltării și creșterii lor. Ascultând aceste povești, vei descoperi eforturile, greutățile și momentele de triumf care au contribuit la construirea unor nume de referință.

 

The School of Greatness

Gazdă: Lewis Howes

Ce ar trebui să știi despre el: „The School of Greatness” este un podcast creat pentru cei care aspiră la excelență pe toate palierele vieții lor. Lewis Howes, gazda show-ului, aduce laolaltă experți în dezvoltare personală, lideri, sportivi de performanță și antreprenori de succes. Episoadele sale te vor ajuta să afli mai multe despre obiceiurile și mentalitatea pe care trebuie să le dezvolți pentru a atinge performanța maximă, în carieră și în viața personală.

 

My Millennial Career

Gazde: Emily Bowen și Shelley Johnson

Ce ar trebui să știi despre el: În podcastul My Millennial Career, gazdele Emily Bowen și Shelley Johnson explorează universul vieții profesionale. Podcastul acoperă o varietate impresionantă de subiecte, de la cultura muncii toxice și negocierea unui salariu mai mare, până la găsirea de locuri de muncă atunci când ești proaspăt absolvent, dar și tehnici pentru a excela la interviuri. Acest podcast plin de recomandări, cu o puternică componentă educațională, este o opțiune excelentă pentru tinerii profesioniști care încearcă să navigheze prin hățișurile joburilor.

 

Career Relaunch

Gazdă: Joseph Liu

Ce ar trebui să știi despre el: Career Relaunch este un podcast motivațional de carieră care-ți poate servi drept ghid prin suișurile și coborâșurile procesului de tranziție a locului de muncă. Gazda Joseph Liu a trecut personal prin trei schimbări ocupaționale majore în viața sa și, în calitate de consultant de carieră, are o experiență suficientă pentru a-i ajuta și pe alții să înceapă un nou capitol în viața lor profesională.

 

Career Tools

Gazde: Michael Auzenne și Mark Horstman

Ce ar trebui să știi despre el: „Career Tools” este un podcast care oferă sfaturi practice și instrumente esențiale în gestionarea carierei și pentru a-ți dezvolta abilitățile de leadership. Michael Auzenne și Mark Horstman, gazdele show-ului, explorează subiecte precum dezvoltarea personală, gestionarea conflictelor la job și navigarea cu succes în universul business.

 

The Dave Ramsey Show

Gazdă: Dave Ramsey

Ce ar trebui să știi despre el: Gazda acestui podcast este un expert în finanțe personale, care are sfaturi și strategii pentru gestionarea banilor, dar și pentru atingerea obiectivelor financiare. Acest podcast te va ghida în luarea deciziilor financiare inteligente și te va ajuta să-ți dezvolți stabilitatea financiară, iar asta poate contribui semnificativ la succesul tău profesional.

 

The Ed Mylett Show

Gazdă: Ed Mylett

Ce ar trebui să știi despre el: Podcastul „The Ed Mylett Show” aduce în prim-plan conversații cu personalități din diverse domenii, printre acestea numărându-se sport, afaceri și dezvoltare personală. Ed Mylett explorează povestirile și principiile care stau la baza succesului acestor lideri și le împărtășește mai apoi cu ascultătorii săi.

 

WorkLife with Adam Grant

Gazdă: Adam Grant

Ce ar trebui să știi despre el: Podcastul „WorkLife with Adam Grant” oferă ascultătorilor o serie de lecții valoroase pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Gazda, Adam Grant, este un expert în psihologia organizațională și explorează numeroase subiecte legate de locul de muncă, leadership, productivitate și cultura organizațională. El aduce în prim-plan discuții cu lideri de top din diverse domenii și dezvăluie secretele succesului lor. De asemenea, explorează metode și tehnici pentru a-ți crește eficiența la locul de muncă. Vei descoperi cum să-ți gestionezi timpul mai eficient și să realizezi mai multe în mai puțin timp.

 

Indiferent de domeniul tău de interes sau de nivelul de carieră, aceste podcasturi în engleză vin cu o gamă variată de resurse pentru inspirație și dezvoltare profesională. Alege câteva dintre titlurile care te atrag și ascultă-le în timp ce te afli pe drumul spre job, când faci sport sau în orice moment în care-ți dorești să te încarci cu energie și motivație pentru a-ți bifa obiectivele profesionale.

 

Ți-a plăcut articolul Top 10 podcasturi în engleză pentru inspirație și dezvoltare profesională? Citește și: 

Ai în plan să-ți schimbi jobul? Află ce record a fost atins în septembrie

Da, să fii introvertit poate fi o superputere la un interviu

7 acte de curaj care-ți vor transforma cariera

A fost util articolul? 1
Podcasturi carierăpodcasturi dezvoltare

Leave a Reply