Pe lângă o scrisoare de intenție și un CV bine structurat, fără greșeli gramaticale, angajatorii caută să cunoască cât mai bine viitorul angajat încă din momentul în care acesta aplică la job. Mai exact, ei vor să descopere acele abilități care te vor ajuta să-ți faci sarcinile mai bine la muncă.
Tocmai de aceea, nu trebuie să-ți lipsească din CV acele abilitati vizate de companii, deoarece ele îți pot crește șansele de a obține un job mai bun în noul an. Descoperă abilitățile pe care trebuie să le deții dacă vrei să-ți schimbi jobul, să te reconvertești profesional sau să obții o promovare la actualul loc de muncă!
Ce înseamnă asta mai exact? Este deschiderea ta față de tot ce e nou. Poate fi vorba despre un nou proiect, despre colegi noi, un alt mediu de lucru, dar și cât de flexibil și cât de ușor te adaptezi atunci când vine vorba de proiectele la care lucrezi. Dacă nu știi cum să identifici această abilitate la tine uite ce ai putea să faci. Gândește-te cum ai reacționat în situații necunoscute, noi pentru tine. Dacă acestea ți-au provocat un grad sporit de disconfort, atunci nu poți trece această aptitudine în CV. Nu e însă târziu să-ți dezvolți această abilitate! Poți să începi cu schimbări mici, poate fi vorba chiar și de drumul până la job. Ușor-ușor vei vedea că schimbarea este de fapt un lucru util atât pentru dezvoltarea ta personală, cât și profesională.
Această abilitate a fost căutată și în anii anteriori, iar joburile viitorului continuă să o solicite. Nici din CV-ul tău nu ar trebui să lipsească, dacă vrei să obții locul de muncă mult dorit. Angajatorii caută oameni inventivi, care vor găsi modalități creative prin care să creeze produse, servicii noi sau să facă față provocărilor cu care se confruntă. Tehnologia ne scutește de multe activități de rutină la job, iar atenția noastră trebuie să se orienteze pe sarcini sau strategii mult mai creative decât în trecut.
Managementul oamenilor este o abilitate căutată mai ales de cei care caută candidați pentru poziții de conducere, dar nu numai. Angajatorii au nevoie de angajați care știu să-i inspire pe cei din jurul lor, care știu să-i descopere pe cei cu potențial și să-i ghideze pe cei care se simt dezorientați la muncă. A fi un manager bun înseamnă și să fii empatic cu cei din jur, dar și să știi să delegi. Având propriul stil de management și propriile metode de a ghida oamenii vei putea face asta cu ușurință.
Angajatorii de astăzi caută oameni responsabili, care să poată prelua un proiect și să-l ducă la bun sfârșit, fără să implice prea multe resurse financiare sau de timp. Pentru asta, ai nevoie de niște strategii bine puse la punct. E important să știi să analizezi date din trecut, să faci comparații cu situațiile anterioare și, desigur, să găsești singur soluții mai bune decât cele luate anterior.
Pe măsură ce procesele din companii sunt digitalizate, nevoia de oameni care știu să-și folosească logica crește. Angajatorii își doresc oameni cu minți critice, care au un raționament bun și vor lua cele mai bune decizii în ceea ce privește evoluția companiei.
Așadar, pentru a obține jobul ideal pentru tine e important să te pui la treabă. Să-ți pui la punct CV-ul, să scrii scrisoarea de intenție, să-ți descoperi acele abilitati ce ar putea să te pună în valoare în fața recrutorului. Și dacă nu le deții, să începi să lucrezi la ele! Apoi, rămâne doar să aplici pentru jobul mult dorit pe ejobs.ro!
Trei exemple de obiective profesionale și cum să le atingi pe fiecare în parte
Buna. Optez pentru un loc de munca la magazinul dumneavoastra. Mentionez ca am mai lucrat la magazin alimentar, si am o oarecare experienta.
Bună, Anamaria,
Te putem ajuta cu recomandări de joburi în alimentație/retail: https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/alimentatie–horeca/
Dacă dorești și alte informații, te rugăm să ne scrii. O zi frumoasă!
Este bine conceput acest articol însă mă îndoiesc să mai existe în țară un procent mare de persoane care să poată completa un CV cinstit la toate capitolele specificate de voi. Când spun asta mă gândesc la nivelul liceelor și facultăților de azi, la superficialitatea majorității profesorilor care nu țin pasul cu era tehnologico-științifică a momentului pentru că sunt mult prea îmbătrâniți și prea mulțumiți cu lefurile lor universitare, în cele mai multe cazuri, nemeritate.
Probabil că eu sunt de modă veche, 35 ani am aplicat cunoștințele mele din cei 5 ani din facultatea de fizică, lucrând în tehnologia semiconductorilor. Job-ul meu, ca fizician principal, era compus din cercetare, asimilare produse noi, producție și în plus gestiunea economico-financiară a unui atelier de producție, asigurarea salariilor lunare a 65 operatori de înalta calificare. Nu a fost ușor dar munceam cu pasiune, pentru că îmi plăcea meseria și cu responsabilitate căci viața celor 65 depindea de mine și ceilalți colegi de pe lanțul tehnologic. Ma sculam la 4:30, la ora 5 eram în stația de mașină care ne ducea la fabrică și plecam acasă seara în jur de ora 19 după ce făceam măsurătorile testelor de producție. Nu ne cerea, nu ne impunea nimeni acest program ci toți aveam conștiința responsabilității obiectului muncii. Aceasta experiență de 35 ani a fost utilă și mi-a adus satisfacții enorme în meserie. Ca urmare nu mi-a fost greu să găsesc job și după pensionare astfel că pot lucra chiar la 74 ani – desigur nu în specialitatea mea ci fac în privat contabilitate primară pe care am învățat-o în cei 35 ani.
Sunt conștientă că nu am șanse să obțin un alt job dar insist să lucrez cu creierul ca să îmi mențin Integritatea intelectuală.
Mare păcat că s-a pierdut respectul pentru muncă și realizare într-o carieră! Probabil zâmbiți auzind asta. Tinerii nici nu ar mai avea unde să-și realizeze o carieră aducătoare de mândrie și demnitate. Toți aleargă după bani și nu este vina lor. Morala și integritatea societății românești a decăzut atât de jos încât un absolvent nu are nici o șansă să se dezvolte postuniversitar. exceptând un mic procent ajutat de conjunctura și marea masă care emigrează în alte țări pe care le susțin economic prin munca lor. Eu sunt o mama celibatară și mi-am convins fiul, programator și facultate de japoneza, să plece undeva unde să fie respectat ca om. Eu mă simt umilită de câte ori deschid TV-ul întrucât sunt la mâna unor parveniți care au distrus nu numai ceea ce era rău ci și ceea ce era bun din trecut, însă fără să pună ceva în loc. Au devalorizat nu numai economia ci și morala, respectul pentru muncă creatoare de bunăstare și disprețul pentru țară. Mă întreb cum s-a ales praful de munca și realizările a atâtor generații de fizicieni, chimiști, ingineri, metalurgi și muncitori de înaltă calificare care și-au petrecut viața ca sa creeze PIB-ul țării la acea vreme. Nu cred că cei de azi pot să înțeleagă sentimentul de satisfacție încercat de noi când reușeam sa scoatem un nou produs performant. Nu am fost membră PCR, ai mei au fost partizani în M-ții Banatului și în Apuseni; au făcut pușcăriile comuniste. Nici azi nu simpatizez cu nimeni pentru că România nu are un lider al națiunii, are doar lideri de partid care nu reprezintă interese naționale ci afaceri de grup.