• 16 Dec. 2022
  • 2 min

3 exemple de obiective profesionale și cum să le atingi pe fiecare în parte

exemple de obiective profesionale
Autor
Avatar
Diana Mărășoiu Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrar... Arată mai mult

Ai în minte mai multe exemple de obiective profesionale, dar nu ai nicio idee despre pașii pe care ar trebui să-i urmezi pentru a le atinge? Sau ai o listă mare de lucruri de bifat în 2023, dar pur și simplu nu știi cu care să începi?

Odată cu debutul unui nou an ai oportunitatea de a stabili mai multe exemple de obiective profesionale și de a lucra pe fiecare în parte. După ce te decizi pe care vrei să te concentrezi îți spunem și cum le poți îndeplini.

 

Vrei să promovezi

Obiectiv: Ești deja de câțiva ani buni pe aceeași poziție, dar ți-ai dori ca 2024 să debuteze cu o schimbare de rol pentru tine.

Cum îl poți atinge: Avansarea în carieră sau schimbarea titulaturii la locul de muncă nu se înscriu pe lista acelor exemple de obiective profesionale ușor de atins. Dacă îți dorești așa ceva atunci ar fi cazul să ții o evidență a proiectelor pe care le-ai realizat, a cursurilor pe care le-ai făcut și a abilităților pe care le-ai dezvoltat. Nu uita să vorbești despre această dorință arzătoare și cu diverse persoane din echipă, dar și cu managerul direct.

 

Vrei să-ți deschizi propriul business

Obiectiv: Plănuiești să-ți începi propria afacere, așa că te-ai apucat de economisit bani. 2024 pare a fi anul în care, în sfârșit, vei pune bazele ei.

Cum îl poți atinge: După ce ai studiat piața, ți-ai făcut un plan, ți-ai ales numele și echipa vine un moment extrem de important în viața oricărui business: promovarea acestuia. Din momentul în care afacerea ta intră pe piață trebuie să atragi clienții. Trebuie să începi cu elementele de bază și cu stabilirea unui plan de marketing, apoi explorează cât mai multe idei pentru afaceri mici. După ce ai finalizat și această etapă vei avea toate bazele cele mai importante ale demarării unei afaceri acoperite. Reține că succesul nu se întâmplă peste noapte. Utilizează însă planul complex pe care l-ai creat pentru a lucra constant la afacerea ta și îți vei crește șansele de a reuși.

 

Vrei să-ți schimbi jobul

Obiectiv: Locul de muncă actual nu te mai mulțumește de o bună bucată de timp, iar 2024 este anul în care vrei să faci o schimbare în acest sens.

Cum îl poți atinge: Nu te arunca chiar de la începutul anului cu capul înainte. Chiar dacă anumite lucruri nu mai funcționează foarte bine la locul actual de muncă, nu e o idee bună să-ți dai demisia fără să ai un plan de rezervă. Te gândești să aplici pentru un job într-o nouă companie? Începe prin analizarea mediului de lucru din aceasta și încearcă să găsești persoane care lucrează deja acolo. Nu strică să-ți lărgești puțin cercul de cunoștințe. Astfel de pași mărunți te vor ajuta să fii mai aproape de obiectivul multvisat și să te asiguri că e fix ce-ți dorești.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Creare CV: greșeli care te pot costa în fața angajatorului

Cum să-ți evidențiezi experienta în CV

A fost util articolul? 9

Leave a Reply