• 31 May. 2018
  • 2 min

TOP 5 cele mai cool spații de coworking din România

Spatii coworking romania

Nu există niciun dubiu că munca remote/de acasă/de la distanță sau oricum vrei să îi zici a devenit nu doar din ce în ce mai atrăgătoare pentru forța de muncă din România, dar și din ce în ce mai practicată. Te tentează și pe tine să te alături acestui grup, dar simți că nu vei putea lucra la fel de bine în sufragerie sau într-o cafenea ca într-un birou? Nu-i nimic, pentru asta există spațiile de coworking!

Spațiile de coworking (adică de lucru în comun) sunt deja destul de comune în alte țări, dar la noi s-au făcut resimțite mai mult în ultimii câțiva ani. Rețeta e simplă: iei un spațiu de birou mare, îl decorezi cât mai fain ca să atragi oamenii în căutarea unui loc pentru a-și desfășura activitatea, apoi închiriezi birouri individuale și săli de conferințe freelancerilor, salariaților remote și antreprenorilor. Curățenia, securitatea, cafeaua și accesul la internet și curent electric sunt asigurate de spațiul de coworking, iar tu lucrezi liniștit în propriul birou.

 

Iată top 5 cele mai cool spații de coworking din România:

1. Impact HUB Bucharest

Deschis în 2012 în zona Pieței Unirii din București, Impact Hub Bucharest a fost unul dintre primele spații de coworking mari de la noi din țară. Acesta face parte dintr-o rețea globală cu peste 100 de locații în întreaga lume și dintr-o comunitate de peste 15 000 de persoane. Din septembrie 2017, Impact Hub Bucharest și-a mutat sediul la Timpuri Noi Square într-un spațiu de 1 600 de metri pătrați care să acomodeze într-un mod cât mai confortabil numărul de membri în creștere.

Impact hub 1 coworking

Impact Hub 2 coworking

Impact Hub 3 coworking

Sursă foto: impacthub.ro

2. Commons Bucharest

În sediul fostului Impact Hub Bucharest s-a deschis un nou spațiu de coworking: Commons Lounge. Plecând de la un alt concept, al unui birou informal în care confortul e pe primul loc, Commons a înlocuit birourile clasice și scaunele ergonomice cu mese de dining, o mulțime de canapele și alte obiecte de mobilier care să promoveze interacțiunea între membrii care vin să lucreze, cât și creativitatea acestora.

Commons 1 coworking

Commons 2 coworking

Commons 3 coworking

Sursă foto: @commonslounge (instagram)

3. NOD Markerspace (București)

Anul trecut s-a deschis prima bibliotecă de materiale din România, MATER Library, iar adiacent, același grup de oameni din spatele acestui proiect, au amenajat un spațiu de coworking mare, colorat și luminos. Spațiul de lucru face parte din NOD Makerspace, prima comunitate creativă de ingineri, design și manufactură din România, iar față de atelierele de la etaj, unde găsești tot felul de unelte și echipamente și multă forfotă în general, la parter NODx îți pune la dispoziție o zonă comună mai liniștită, birouri individuale, o bucătărie generoasă cu loc de luat masa, o sală foarte mare de conferințe unde se pot organiza evenimente și un Nap Room pentru când vrei să tragi un pui de somn între sesiunile de lucru. .

Mater 1 coworking

Mater 2 coworking

Mater 3 coworking

Foto: Cosmin Dragomir / wolfhouseproductions.ro

4. Thatdevspace (Cluj-Napoca)

Dedicat în mod special profesioniștilor din Development și IT, thatdevspace și-a propus să pună la dispoziția membrilor săi un spațiu de lucru în care să găsească interacțiunea umană de care mulți freelanceri și angajați remote din acest domeniu nu au parte. Locul este complet modernizat, accesul și plata făcându-se printr-o aplicație mobilă. Iar dacă între sesiunile de lucru ai nevoie de o mică pauză, te poți relaxa în Game Room.  

thatdevspace 1 coworking

thatdevspace 2 coworking

thatdevspace 3 coworking

Sursă foto: thatdevspace.com

5. Fab Lab Iași

Din dorința de a atrage și de a păstra tinerele talente din Iași și de a transforma orașul într-un hub cultural, Fab Lab a creat un spațiu de 700 de metri pătrați, gândit pentru a fi cât mai flexibil și pentru a oferi zone generoase de coworking, competiții, ateliere, creație, cât și birouri individuale. Pe lângă hub-ul în sine, echipa din spatele Fab Lab propune în mod constant proiecte alternative de interes pentru angajații remote și freelanceri, cum a fost Primul Tramvai Coworking, un experiment cultural care să retrezească pasiunea oamenilor de a lucra împreună, oriunde și oricând.

Fab Lab 3 coworking

Fab Lab Iasi 1 coworking

Fab Lab Iasi 2 coworking

Sursă foto: Fab Lab Iași (Facebook)

 

Citește și:

Cum poți ajunge să lucrezi de acasă?

Cât timp pierzi pe drumul dintre casă și birou zilnic?

Să cumpăr sau nu o locuință aproape de birou?

A fost util articolul? 4
angajarecarierajoburilocuri de muncawellbeing
  • AvatarCalin zice

    Care sunt criteriile de alcătuire a acestui top?

Leave a Reply