• 19 Jul. 2018
  • 2 min

Top cinci mituri despre primul job

primul job

Primul job este întotdeauna o provocare. La fel este și primul interviu, prima zi de muncă și primii colegi cu care interacționezi. Cu toate acestea, trebuie să treci prin ele dacă vrei să-ți croiești un traseu profesional de succes.

Pentru că știm că-ți dai multe întrebări până să fii angajat la primul job, ne-am gândit să elucidăm puțin miturile create despre primele interacțiuni cu angajatorul.

 

Primul job îți marchează întreaga carieră

Mulți candidați aflați în fața primului job sunt de părere că alegerea lor în ce privește domeniul de activitate sau compania ar putea să le influențeze traseul profesional. Lucrurile însă nu stau chiar așa, oamenii se reprofilează și după 20 de ani de experiență, asta poți să faci și tu. Mai ales ținând cont de contextul actual al pieței muncii în care angajatorii caută de zor angajați.

 

Îți alegi domeniul în funcție de salariile oferite în piață

Venitul lunar într-adevăr, este important pentru fiecare dintre noi, căci cu toții ne dorim stabilitate financiară, însă trebuie să știi că cel mai bine este să-ți alegi jobul în funcție de ce-ți place să faci, iar banii vor veni ulterior. Plus că, nu ai garanția că domeniul care acum face sute de angajări și oferă salarii mari, va face și peste 5 ani.

 

Trebuie să lucrezi în domeniul în care ți-ai făcut studiile

Cu siguranță ai și tu exemple în jurul tău de oameni care spre exemplu, au terminat marketing, iar astăzi lucrează în vânzări sau cei care au terminat inginerie și lucrează în publicitate. Așa că, dacă ai terminat o facultate și ți-ai dat seama că specializarea nu este potrivită pentru tine, atunci extinde-ți orizonturile, piața muncii îți pune la dispoziție o mulțime de oportunități.

 

Pune cât mai multe informații în CV

CV-ul este prima interacțiune pe care o are recrutorul cu un candidat. Iar dacă CV-ul tău conține informații inutile pentru poziția pentru care recrutează, vei fi descalificat din start.

Dacă nu ai experiență, e normal să treci în CV programe de voluntariat sau chiar și joburi sezoniere, însă contează mult ca abilitățile pe care le-ai obținut în urma acelor experiențe să fie utile și pentru jobul pentru care ai aplicat.

 

Trebuie să accepți prima ofertă pe care o primești

E bine să ai puțină răbdare atunci când ești în fața primului job. Poți fi chiar selectiv pentru că e vorba de viitoarea ta carieră și ar trebui să o tratezi cu seriozitate. Pune în balanță ofertele de muncă, analizează responsabilitățile și vezi dacă poziția respectivă este ceea ce-ți dorești să faci, cel puțin pe termen scurt sau mediu.

Te regăsești printre candidații care se află în căutarea primului job? Atunci intră pe Primul-job.ro și aplică pentru locul de muncă ideal pentru tine!

Citește și:

Cum să-ți găsești vocația?

10 joburi de vara in 2019

Ce este un program de trainee și la ce te ajută?

Patru sfaturi esențiale pentru primul interviu de angajare

A fost util articolul? 7
angajatoricarieramodel cvprimul job

Leave a Reply